Представяме ви фотопроекта „Пролетта в теб“ ❤

Здравейте, мили читатели,
Бях удостоена с честта и комплимента да участвам в прекрасния фотопроект на една още по-прекрасна и вдъхновяваща жена, майка и фотографка, а именно Ренита Костадинова. Предложих ѝ да публикуваме снимките от фотопроекта в сайта ми, заедно с кратко интервю, в което тя да представи себе си и работата си. Защо? Защото красотата трябва да се споделя и защото пролетта е сезон, който всички чакаме с нетърпение всяка година – за да ни събуди от зимния сън, да ни освежи, да ни зареди с нова енергия и да изпълни душите ни с красота и озарение. 🙂 Насладете се на красотата в следващите снимки!

Фотографката Ренита Костадинова 🙂

Мария Антонова

 • Здравей, Рени. Представи се с няколко изречения. С какво се занимаваш, от колко време и каквото друго сметнеш за подходящо.
 • Здравей, Стефи. Благодаря за вниманието към мен, моите снимки и моят поглед над света. Казвам се Ренита Костадинова, за кратко Рени. Занимавам се с фотография от 6 години. Обичам да показвам моята гледна точка и красотата на света. Винаги съм смятала, че човек сам избира в какво да се вгледа. Аз избирам да бъда очарована и да предавам това чрез снимките си. Снимам основно арт фотография, портретни сесии, различни събития, празнични поводи и пейзажи. Изключително любимо ми е да снимам хора, чрез взаимодействието си, хората сякаш подаряват едни на други частичка от себе си.

 •  Как реши да се захванеш с фотография? Това ти е било мечта или така се случи по стечение на обстоятелствата? Труден ли беше старта?
 • Мечтата да се занимавам с фотография се роди, когато бях тийн. Винаги ми е харесвало да снимам. Хубаво е, когато мечтите се сбъдват. Стартът беше не труден защото винаги ми е било страшно интересно, а когато човек се учи с огромно желание, някак се получава почти от само себе си.

Невена Христова

 • Откъде черпиш вдъхновение за проектите си? Разкажи ни по-конкретно за фотопроекта „Пролетта в теб“, на който е посветена тази статия?
 • Вдъхновявам се нещата около мен. Вдъхновение за „Пролетта в теб“ бяха първите по-топли дни, когато слънцето започна да се усмихва повече над нас и някак ме зареди с енергия, а зимата започна да отстъпва място на пролетта. Реших, че искам да отбележа настъпването на пролетта, което за хората като мен, които не обичат особено зимата, е почти като празник.
  Е, празненството под формата на „Пролетта в теб“ беше дори по-вдъхновяващо отколкото очаквах. В идеята ми скочиха и две прекрасни дами – флорист: Милена Косева и Make up artist – Цветомира Цекова от Make up room. Милена сътвори прекрасните венци, които са основният акцент в проекта, а Цвети подчерта красотата на моделите, като добави малко вълшебство, за да бъде всяка дама още по-очарователна.

Цветомира Цекова, гримьорът на проекта

 • Как избра жените, които да снимаш във фотопроекта? Кое беше водещото при избора ти?
 • Водещо при избора на моделите беше, че всяка дама по някакъв начин ми напомня за пролетта, навява ми усещане на нежност, а също и позитивни мисли, точно както прави и самата пролет.

Орлина Григорова

 • Какво е посланието, което искаш да достигне до хората и което искаш да предадеш през снимките? Какво ти донесе като вътрешни усещания работата по проекта?
 • Посланието на „Пролетта в теб“ е, че красотата е във всеки от нас. Човек просто трябва да се огледа и да я открие в света, а след това и в себе си. След зимата отново идва пролет! 🙂

Стефи Божилова

 • Искаш ли да ни споделиш нещичко от бъдещите ти планове или идеи за следващи фотопроекти?
 • Обмислям да направя изложба, а също и да включа и другите годишни времена в проекти, още съм в процес на обмисляне. Имам идея и за проект свързан с недоносени дечица, а също и още един обществено значим проект за децата на България. Ще споделя, когато дойде моментът.Благодаря за вниманието, приятната компания, а също и затова, че ме очарова! ❤

Боряна Чапразова

Страницата на Рени във Фейсбук: Renita Kostadinova Photography
Уебсайтът ѝ: Цъкни тук
Може да я последвате и в Инстаграм: @renkata

Ето и останалите снимки от фотопроекта:

Милена Косева

Руска Накова

Мария Николова

Боряна Костадинова

Цветомира Цекова

Гергана Стефанова

Анита Райкова

 

Елица Пенчева

Мария Антонова

Милена Косева, флористката на фотопроекта

Емилия Иванова

Яница Маринова

Йоана Николова

И отново моя милост 🙂 Стефи Божилова

Ако фотопроектът ви е харесал, вдъхновил и очаровал, моля споделете го, за да достигне до повече хора! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.