За мен

Здравейте,
Казвам се Стефи Божилова и създадох този сайт с много трепет и Любов през 2012 година, за да споделям с вас себе си, философията си, възгледите си по разнообразни теми, пречупени през призмата на моето лично и понякога ограничено разбиране.
Да споделям случаи от работата си с регресия ; всички статии на тема психология и психотерапия, които пиша; всичко, което се излива от мен в моменти на творческо вдъхновение, както и всички рецепти, които приготвям и истории от моите пътувания по света.

Психолог съм. Занимавам се с хипнотерапия, регресия в минали животи и психологическо консултиране.
➢ Завършила съм сертифициращо обучение с продължителност три години по Интегрален Life Couching и Интегрална психология към Унгарската Интегрална Академия по Интегрална Психология.
➢ Карала съм курс по Хипноза към Българската Асоциация по Хипноза
➢ Преминала съм обучение по Регресионна Терапия към Тибетската Академия, основана от д-р Алексей Шадрин (руската школа)
➢ Преминала съм тридневно обучение за имиджови техники (работа с образи) в психотерапията при Анн Хакман – клиничен психолог и преподавател към Оксфордския университет
Преминала съм сертифициращо обучение по метода Soul Detective Work, разработен от доктор Барбара Стоун.
В момента се обучавам за психотерапевт в Българска Асоциация по Естествена Психотерапия с главен обучител Орлин Баев и работя под супервизия.
Присъствала съм на безброй семинари и различни кратки обучения по психология
➢ Завършила съм едномесечно обучение в будистка медитация в Тайланд към програмата Peace Revolution през 2010та год.
➢ Завършила съм едномесечен курс за йога инструктори в ашрам-университет Yoga Vidya Gurukul в Индия през 2012та год.

От 2003 година се занимавам с Йога като моят Учител е Венцеслав Евтимов.
В Йога намерих убежище, подслон, сродни души, усещане за заЕДНОст, усещане за Вкъщи. Намерих отговори на много въпроси, които си бях задавала. Намерих също здраве и истински комфорт във физическото си тяло. Ето защо винаги съм мечтала да споделям тази древна философия с хората. От няколко години преподавам, а през 2012 заминах за Индия, където се сертифицирах за инструктор по Хатха Йога в ашрама-университет Yoga Vidya Gurukul близо до гр. Насик, Южна Индия.
В момента преподавам Йога индивидуално, в удобни за клиента ден и време.

Също така се занимавам и с Тайландски масаж, тъй като той е много близък до Йога – пасивен стречинг с помощ от терапевта и поради това е със силно изразен терапевтичен ефект. Хареса ми усещането и резултатите, който той дава и изкарах курс за практикуващи при Иван Шивачев.

Друга моя страст е здравословното хранене, тъй като от 19 години съм вегетарианка, като основен принцип в живота ми е Ахимса – ненасилие към нито едно живо същество. Съ-организатор съм на 3 големи семинара по Здравословно хранене проведени през 2011, 2012 и 2013 год. в София и лектор на множество workshop-и с различна тематика свързана със здравословния начин на живот. Ще споделям с вас вкусни рецепти и бъдещи събития по темата.

Индия 2012 В Двореца на Ветровете в Джайпур.

Индия 2012
В Двореца на Ветровете в Джайпур.

Част от фотопроекта „Пролетта в мен“ на Ренита Костадинова

55 thoughts on “За мен

 1. Здравейте,през август 2014г. правих прочистване по подобна рецепта,но ефекта не беше положителен. След преглед с ултразвук отново имах камъни в жлъчката,въпреки че се бях подложила на подобно прочистване. Има ли хора,с които бих могла да разговарям,които са успели да изчистят камъните си от жлъчката? Бих се подложила на вашия метод за прочистване,но бих искала да се уверя,че няма да изтърпя всички неудобства от това без да има резултат. Какво ли не съм пробвала,простете за съмненията ми

  • Здравейте!!! Ще се обадите на Никола Алексиев от Плевен!!!
   Оставям Ви неговия сайт, в който са и координатите му!!! Ще изхвърлиме камъните за няколко дена без да усетите!!!
   http://www.pleven-bilki.com

  • Не адресирате коренът на проблема и той няма да си отиде, независимо какъв метод използвате за порочистване и излекуване.
   Алтернативното лечение е синтезирано много добре от едно момиче в един форум и го споделям:

   1. Промяна изцяло на режима на хранене – минаване на плодове и зеленчуци, хляб и зърнени храни. Особено полезни са богатоцелулозните храни. Яйца, масло, кашкавал, мазни сирена, висикомаслени млека, тлъсти и пържени храни, газирани напитки, алкохол просто остават в миналото.

   2. Водата за консумация – богато алкална, за да се промени рН – то, тъй като киселото способства образуването на песъчинки – т.н. жлъчна кал, тиня, жл. пясъци и следват малки и големи камъчета. Водата по възможност гореща или поне затоплена.

   3. Контрол на емоциите – съмнение, гняв, злоба, завист, страх, тревоги да се преобразуват в положителни емоции като доверие, обич, съпричастност, радост, веселие, спокойствие. Да няма подпушване на емоции, а преобразуване в положителни и изливане на такива навън.

   3. Начинът на мислене да не бъде негативен, а позитивен – например – аз ще бъда здрав.

   4. Да се внесе повече жълт цвят към оранжевите нюанси и в заобикалящите предмети, дрехи и чрез храните.

   5. Жлъчният мехур е свързан с тонът ла. Да се пее този тон.

   6. Бягането по няколко минути до час – два дневно много помага.

   7. Други методи – гладуване, уринтерапия – много полезен метод при жлъчна калкулоза, сокове от моркови, тиква, портокали, ябълки, цвекло. Също много полезно е пиенето на равни части зехтин смесен с лимонов сок – количествата са индивидуални.

   8. идват на ред билките:

   – 15 грама сухи пъпки от бреза се заливат с чаша вряла вода, варят се така 15 мин и престояват после 1 час, пие се по 1 с.л. 3 пъти дн.

   – чай от горска ягода, червена боровинка, шипка с мед

   – корени и листа от глухарче – 6 грама се заливат с 1 чаша вряла вода, ври 10 мин., престоява 30 мин. , пие се по 1 с.л. 3 пъти дн.

   9. да ти покажат къде точно се намират зоните на черния дроб и жлъчния мехур по дланта за да ги разтриваш често – това е по су- джок – в основата на дланта и малко по нагоре за дясната – към големият пръст, а за лявата към малкият.

 2. Много ме вдъхнови твоят сайт! Ще се радвам, да пишеш. Аз обожавам да пиша, за нещата от живота, които са ме вдъхновили и са ме накарали да бъда тъжна. Може би за това и твоят сайт ме вдъхнови! Ще посещавам редовно сайта ти! Успех!

 3. Здравей,Стефи! Позволявам си такова обръщение, защото според мен етикецията отдалечава хората а аз те чувствам близка и ми се иска и аз да ти бъда такава.Случайно те открих,толкова случайно,колкото тя изобщо не съществува,сигурна съм,че ме разбираш…Миналата вечер плаках докато четях стиховете ти,немога да твърдя (но ми се иска)че сме от една група,група за която и ти говориш често,но искам да ти кажа,че „виждах“собствената си душевност във всеки един от редовете в много от стиховете, които си написала .Препознах се! Не ме питай защо ти пиша….,щастлива съм,че те има! С най-хубави и сърдечни пожелания ,Ванда!

 4. Прекрасен блог! Открих го съвсем случайно, и много ми хареа. 🙂 А Индия е нещо необятно, предполагам сама сте се убедили в това.

 5. Многократно попадам на твоя сайт (невероятен е!, както и твоето излъчване), Стефи! Няма случайни неща! Явно, трябва да се срещнем. Ще ти се обадя!

 6. Здравейте Стефи,сайта е много хубав.Поздравявам ви за това което пишете.Хора като вас са полезни и зареждащи с положителна енергия.Пишете и давайте информация, така има напредък в живота.

 7. Здравейте, Стефи,
  Аз също открих сайта случайно и много ми харесва. Има доста полезни неща. По здравословни причини и аз се храня главно с плодове, зеленчуци, варива и открих чудесни рецепти. Занимавам се и с йогс и цигун. Благодаря

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.