Свободата и избора да бъдеш, да живееш, да пътуваш, да спиш под звездите!

One you make a desicion, the Universe conspires to make it happen

Вселената работи по непредвидими мистериозни начини!..
Звучи ви като клише? НЕ е! Но не знам как да го обясня и да го вкарам в концепцията на думите , понеже това трябва да се изпита лично, да се изживее, да премине през клетките на човека, за да остане безмълвен той преди величието на Вселената / Провидението / Бог или както искате го наречете.

Ние сме само проводници, инструменти в ръцете на Божественото и дори не го осъзнаваме!
Вчера вечерта в био магазин ‘Зелена Земя’ си говорих за това с един прекрасен човек – Михаела Петрова – има хора, които живеят в матричния стария модел и парадигма и те съответно са инструмент на този остарял свят. Той работи през тях, за да запази реда и структурата такива, каквито са били хиляди години.
Едни по-тъмни сили, смея да кажа, за които те си нямат идея, работят през тях.
И това е несъзнателно, защото тези хора са отдали енергията си, времето си, мислите си, душата си дори на Системата, посветили са й се, вярват в нея, вярват и поддържат старите начини и методи и възгледи. И по този начин стават марионетки в ръцете на онези, които дърпат конците, някъде там зад кулисите.

Puppets

И има хора, които се опитват да живеят по нов начин, с ново мислене, без план, без схема, без финансова стабилност, без сигурността на трудов договор, без да знаят какво ще се случи утре и къде ще бъдат другата седмица. Те се пускат по Потока на Живота, следват знаците, интуицията си, следват сърцето си и шепота на душата си и се озовават на невероятни места, запознават се с уникални хора – сродни души, разбират че не са сами и че има още много като тях и успяват някакси да живеят малко по-различно. Малко по-свободно, малко по-разчупено, малко по-несигурно и вълнуващо. Или поне се опитват 🙂

Въпреки че пак са част от този свят, въпреки че пак плащат сметки и оперират с пари, въпреки че пак носят дрехи и ползват мобилни телефони, въпреки че пак живеят под покрив над главата си (или поне повечето). Въпреки това тяхното мислене е различно и те знаят, че ИМА И ДРУГ НАЧИН.

signs-of-the-universe-2

Те знаят, че ако поискат, ще им бъде дадено.
Ако не спират да задават въпроси и да търсят отговори, в крайна сметка ще ги намерят.
Ако не се примиряват със старото, Вселената ще им даде нещо ново.
Ако прилагат закона за осъзнатото намерение, те ще привлекат това, от което имат нужда в своя свят и ще срещнат подходящите хора, ще видят точните знаци, ще завият на точния ъгъл и синхроничностите за тях ще станат ежедневие.
Ако поемат пълна отговорност за действията си, решенията си, живота си, всичко ще зависи от тях и от никой друг!

Ако не спират да вярват, че светът може да бъде различен, в крайна сметка те ще са тези една шепа луди, които ще го направят различен.
Ако започнат да се търсят и обединяват, ще стават все повече и в крайна сметка ще сътворят нов начин на живот в старата Система.

Със силата на Вярата, на Намерението, на Любовта, на Светлината си!

Намерението е могъщо! Намерението e основната загадка на това как работи Вселената.

Намерението е могъщо!
Намерението e основната загадка на това как работи Вселената.

За хората, които живеят в старата матрица, които са погълнати, обработени и дълбоко потънали в нея, този алтернативен начин на живот е … жалък. Чисто и просто жалък. Той не ти осигурява табелка с името ти на бюро в някоя компания, не ти осигурява стабилен чек в края на всеки месец, не ти осигурява отпуска от 14 дена на всеки 365… Този начин на живот не ти дава „титла“ на „инженер“, „чиновник“, „управител“, „изпълнител“ – не ти поставя табелката, с която да се гордееш и с която да се идентифицираш пред другите. Този по-свободен начин на живот не ти поставя твърди отговорности, които да идват от вън и които да спазваш и с това да чувстваш че изпълняваш всичко, за което си дошъл на тази земя.

Не, този начин на живот не ти дава нито едно от тези „удобства“ на цивилизацията, на социалната система, на живота в йерархична структура.
Не, този начин на живот ти дава ИЗБОР. И… това е всичко. Скучно, нали?
Дава ти избора дали да бъдеш вкъщи или навън, дали да свириш китара на улицата или да пишеш песни или да жонглираш или да преподаваш знанията си или да водиш Йога, примерно… Когато поискаш, където поискаш и ако изобщо поискаш.

Wishes in a jarДава ти избора дали да работиш много и да разполагаш с повече финанси или да работиш малко, но да разполагаш със себе си. По всяко време, навсякъде.
Този живот е малко вероятно да ти даде диплома в рамка от престижен университет, която да те вкара в корпоративния свят и да ти отвори вратите към големите пари. Но този живот ще ти даде една по-друга диплома, не на хартия, а като отпечатък на вечната ти душа и на тази диплома ще пише просто с главни букви: „ЖИВЯЛ!!!“ … 🙂
Този живот не те праща на командировки в скъпи 5 звездни хотели с пухкави хавлии с инициали и пантофки с лого…. но ти оставя възможността да се само-изпратиш на командировка на някоя скала или в някоя гора или на някой планински връх…. безсрочно. И по прашните пътища в търсене на себе си, докато размахваш палец и се чудиш кой ли ще ти изпрати Вселената този път и какъв ли урок имаш да учиш чрез него.
Да, сутрин никой няма да ти сервира капучино в порцеланова чашка с два пръста пяна и формичка на сърчице отгоре + бисквитка… но ще имаш възможността да си приготвиш чай или кафе в мръсно канче, на огън или в най-луксозния случай – на газово котлонче. Да седнеш на земята, да си кръстосаш краката и да си го изпиеш докато слънцето изгрява, въздухът е свеж и птиците пеят своите утринни песни над главата ти. В тишина. И със себе си.
А нощем… о, нощем! Тогава спиш в най-най-луксозните хотели на тази планета! Сред високи треви или на ръбести скали,
до вълни и винаги винаги под звезди! 
Един хотел с много много стаи на най-различни локации – хотел Звездоброец!

А цената е … безценна. И никой не те таксува за приспивното бухане на совите, за танцът на прилепите над главата ти, за песента на щурците и цикадиите, за блещукането на милионите звезди…

Няколко нощувки в хотел Звездоброец през август - на скалите, до вълните, под звездите....

Няколко нощувки в хотел Звездоброец през август – на скалите, до вълните, под звездите….

Мога да пиша още много. Но няма смисъл. Този живот е за живеене!
Ако е усетено – усетено е. Във всяка клетка, в ДНК-то, в прешлените на гръбнака, в ъгълчетата на очите…
Ако не е усетено, няма да бъде усетено. И няма да бъде разбрано.
И тези писания ще бъдат едни жалки бръщолевения на човек без план, без цели и мечти (както съм чувала да казват за мен), без стабилна работа и стабилен доход, без визия за бъдещето си в следващите 20 години…. направо пълна издънка на обществото 😀 Лешпер и пройдоха! 😀

Живейте… както намерите за добре. Но не спирайте да се питате за изборите, които правите – от какво произлизат и до какво водят и дали случайно няма и друг начин … 🙂
Прекрасен уикенд ви желая!

– Стефи – 

live in the present momentДруги подобни „откачени“ статии с мои размисли:

– „Светът се променя чрез личен пример и собствена Светлина

– „СИНХРОНИЧНОСТ или чудото да живееш ТУК & СЕГА!

– „Аз съм господар на живота си и сътворявам собствената си Реалност!

– „В търсене на Себе си (самолетни размисли)

– „Изгрев в душата

– „Как да бъдеш свободен дух

– „Защо пак сме тук ли? Защото сме си го избрали!

– „За импулсът, вдъхновението, Природата и миговете, които ни оставят без дъх!…

– „Размисли за страхът от неизвестното и хората, които пускаме да си тръгнат от нас

– “ “Случайна” среща на плажа

cropped-Sunflower.jpg

 

4 thoughts on “Свободата и избора да бъдеш, да живееш, да пътуваш, да спиш под звездите!

 1. „Да, сутрин никой няма да ти сервира капучино в порцеланова чашка с два пръста пяна и формичка на сърчице отгоре + бисквитка… но“.. НО ще имаш възможност да си направиш сам ИЛИ някой мил човек да направи това за теб в мръсна чашка от капучино в пакетче с най-вкусната мръсна лъжичка мед или захар на света – в такива моменти усещаш какво е приятелство, изпълваш се с благодарност, затова че някой го е направил за теб, затова че нещо толкова малко и уж незначително може дълбоко да те докосне и да усетиш любов в най-чистата си универсална непринуденост.. в това да се грижиш и да бъдеш обгрижван, в това да познаеш приятелството и единността, това да се научиш да споделяш; да се научиш да търпиш другия, когато не е точно в настроение, така както и той/тя търпи теб.. това са нещата, които те правят човек много много преди титлите, дипломите и определенията. Колко е хубаво, когато започваш да изживяваш това 🙂 ♥

   • Ами проблемът на повечето от хората е че са забравили как да живеят !!!!! Изкачили са си върха на своя живот било то кариера семейство и до там . За себе си мога да кажа че година и нещо търсих сам истината за живота и трудните отговори на трудните въпроси в живота до повечето стигнах и ги намерих !!!! Сега остана по лесната част да ги изживея само а колкото до знаците всеки ден получаваме такива . Друг е въпроса виждаме ли ги и най вече приемаме ли им подкрепата или ги подминаваме като нещо съвсем обикновено.За да живеем по добре трябва първо от шепата истински хора да се съберат и обединят и да станат повече от останалите чак тогава вече няма да сме ние лудите откачените зарибените а истинските и модела по който живеем ще се прекопира далеч по лесно .Затова и за мен първата стъпка е да събудим останалите защото в нас е силата да променим живота си без да страдаме и да се мъчим имаме всички средства за това въпрос на избор в кой отбор ще сме в този на победителите онези усмихнати хора който се смеят и на трудностите в живота и знаят че от тях има много какво да научат .Както и аз научих много за моето пропадане в живота за което сам си бях виновен но и сам избрах да се изкача обратно там горе и рано или късно ще сме там където заслужаваме . От тогава научих много и продължавам смело напред все пак съм от страната на победителите сам си я избрах само се чудя какво ли ще стане със тия който откажат да се променят но мисля че съвсем скоро ще разбера ще гледам внимателно .Много поздрави Стефи възхищавам ти се а най големите късметлии са пациентите ти !!!

 2. Прекланям се пред Вашата БОРБА и „оцеляване“ в този свят!
  Романтика и Поезия и много ЖИВОТ…
  Всяко Знание и Познание е в краката Ви.
  Вселената е само една играчка във Вашата ръка.
  Поискай и вземи! („твоето не се губи“)
  СВЕТЛИНА!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.