Притча за изборите, които градят живота ни


House builder

Уважаван строител решил да се пенсионира и да се посвети на семейството си през оставащото му време на земята. Той известил шефа си, че се оттегля. Началникът му обаче настоял да завърши един последен строеж преди да напусне работа. Строителят се съгласил много неохотно и започнал работа по новата къща. Но отдалеч си личало че върши работата си с неохота, не изпипвал детайлите, вършел всичко с нежелание. И това се отразявало и върху строежа, който станал неугледен. Накрая, когато къщата била завършена, началникът на строителя дошъл, отворил входната врата, погледнал подчинения си и му казал: „Ето тази къща е за теб. Тя е моят подарък към най-добрия ми работник!“
Строителят останал шокиран от неочаквания развой на събитията. Също така бил много ядосан, защото ако знаел че строи собствената си къща, щял да я построи по много по различен начин и щял да вложи много повече усилия.
Така е и с нас. Всички градим собствения си живот, всеки ден, всеки час, често влагайки много по-малко от това, на което сме способни всъщност.

Животът е „направи-си-сам проект“.
Твоите навици и изборите, които правиш днес, градят къщата, в която ще живееш утре.

warm house

2 thoughts on “Притча за изборите, които градят живота ни

  1. Pingback: Здравословния егоизъм и Любовта към себе си – “Трите въпроса” от Хорхе Букай | Стефи Божилова

  2. Pingback: Ретроспекция на 2013 и малко размисли… | Стефи Божилова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.