15-те правила за увереност в живота на д-р Джон Демартини

Събуждайки се, всяка сутрин, аз се усмихвам. 24 чисто нови часа са пред мен! Заричам се да живея изцяло във всеки момент и да гледам на всички живи същества с очите на състраданието!

Събуждайки се, всяка сутрин, аз се усмихвам. 24 чисто нови часа са пред мен! Заричам се да живея изцяло във всеки момент и да гледам на всички живи същества с очите на състраданието!

Когато сме уверени в себе си и в това, което правим с живота ни, ние сме обречени на успех в нашите начинания. Психологът д-р Джон  Демартини предлага 15 стъпки, които ще увеличат увереността в начина, по който живеем и се чувстваме.

1. Научете се да спестявате пари и така ще печелите повече

Мъдрото управление на приходите ви води до финансова независимост, която ви позволява да бъдете уверен и сигурен в много от решенията си. Не пречи да отделяте по 10% от приходите си, както и да се лишавате от неща, които след това бихте сметнали, че са излишни. Развийте усет за харчене, разумно разпределяйте парите спрямо нуждите си. Рано или късно ще осъзнаете, че това е  печелившата стратегия.

2. Знаете ли  къде отивате?

Ясно сте решили какво искате да правите, да бъдете и да постигнете в живота, нали? Тогава не позволявайте на други да определят за какво да  мечтаете! Вложете цялата си енергия в това да се движите напред към целите си. Не си правете чести почивки по пътя към победата!

GoalPic

3. Обградете се с хора, които вдъхновяват и възвисяват

Всеки има нужда от мотивация. Не можете да пипате туба с лепило, без малко от него да полепне по ръката ви. Използвайте го  разумно и не се страхувайте. Нужни са ви хора, които да ви подадат ръка, когато сте паднали. Трябват ви и такива, които да ви  помогнат, когато сте загубили посоката. Ценете тези личности и ги слушайте внимателно!

4. Знаете ли какъв точно искате да бъдете?

Голям проблем – да се преборим с това, което сме, за да станем това, което искаме. Колко пъти си казваме „Aз съм неудачник, нямам  приятели, не се развивам, нямам бъдеще…“ Забравете за това! Открийте какъв искате да бъдете, направете всичко по силите си, за да станете такъв и то ще се получи. Необходимо е просто да заявите пред себе си – „Аз съм силен, желая да успея, аз ще постигна моите цели!“

Единственият човек, който ти е предопределено от съдбата да бъдеш, е точно този, в който решиш да се превърнеш!

Единственият човек, който ти е предопределено от съдбата да бъдеш, е точно този, в който решиш да се превърнеш!

5. Четете много!

Четенето може да ви помогне да говорите със спокойствие и увереност. Без значение какво, опитайте с книги с различна тематика. Приемете своя мозък като мускул, който също трябва да развивате. Ако не „тренирате“ редовно, то мозъкът ви няма да бъде  стимулиран и няма да можете успешно да приемете предизвикателствата на модерното и динамично „утре“.
Представете си, какъв би  бил света, ако всички хора над 50 можеха успешно да боравят с модерните технологии? След определено време, вие ще сте в тяхното  положение в един динамично променящ се свят. Ще бъдете ли готови за това?

6. Научи се да бъдеш благодарен

Много прост трик, с неочаквано силен резултат. Направете си дневник и всеки ден благодарете на някого в него. Ще се учудите, че много скоро ще промените начина си на мислене и ще започнете да разбирате и обичате, дори и хора, които са ви били чужди преди  това.

7. Храната – малки порции и редовно

Приемането на големи порции храна води до леност, умора и апатия. Яжте малко, но по-често и то вкусни и здравословни храни. Не  злоупотребявайте с порциите.

healthy-eating (1)

8. Усмихвайте се 🙂

Няма нищо по-заразно, тонизиращо и отпускащо от хубавата усмивка. Научете се да се усмихвате. Това е най-приятният начин, с който да започнете деня и има изследвания, които доказват, че усмивката променя биохимията в мозъка и освобождава хормони на щастие.

9. Изпълнявайте нещата, които сте планирали

Също много прост и ефективен номер, който работи. Вземете си малко тефтерче и химикал, отбелязвайте свършените неща за деня и си поставяйте нови задачи и предизвикателства. Бъдете горд с извършеното и не забравяйте това, което трябва да направите.

10. Пътувайте с малко багаж

Приемете своя живот като едно пътуване, през което вие преминавате с подходящо количество багаж. В него са най-необходимите ви неща. Не се товарете с излишно много неща в куфарите си. Говоря ви и за материални и за емоционални неща. Научете се да губите и да хвърляте – две от най-полезните умения, които ще трябва да научите по време на пътуването си. Те ще ви спестят купчините от багаж, които ви пречат да се движите напред свободно и лесно.

Travel light in life

11. Обичайте хората, използвайте вещите

Не правете обичайната грешка на модерните хора – да използват хората, а да обичат вещите. Това ще ви спести много разочарования, ще спести и много огорчения на близките ви хора. Обичайте ги, ценете ги и им го показвайте достатъчно често!

12. Имайте ясни отношения с всички, не оставяйте нищо недоизказано или недоуточнено

Струва си да живеете без проблеми, а част от това е да решавате своевременно всеки проблем, с необходимите мерки. Изяснявайте отношенията си с хората, не ги оставяйте да чакат да направите това. Понякога от това боли, заблудата е сладка, но по-добре е да живеете в яснота с другите и със себе си, най-вече.

13. Спортувайте – движете се!

Всеки един километър, който вие изминавате, означава повече здраве, тонус, енергия. Всяко едно движение ви прави здрави. Не се оставяйте в плен на сладкия покой.

14. Дишайте!

Не го приемайте като заповед. Просто, за да живеете, ви е необходимо да дишате. Научете се да го правите ритмично и плавно, научете се да вдишвате и издишвате с еднакво темпо и чувство. Ценете всеки свой дъх. На Изток мъдреците казват, че колкото по-бавно и равномерно диша един човек, толкова по-дълго ще живее.

15. Бъдете готов за най-доброто, но и за най-лошото

Вярваме, че в позитивното мислене се крие огромна сила. Но то не е всичко. Много често хората се страхуват от проблеми, болести, смърт. Знаете ли, това са най-естествените неща на света. Понякога техният контрол излиза извън вашите ръце и се налага да приемем, че „съдбата“ е по-силна от нас. Но какво от това, на света съществуват неизбежни неща, те са естествени и е нормално да се случват. Приемете ги с усмивка и спокойствие, все пак лошото би трябвало да е само един момент от пълен с хубави преживявания и смисъл живот.

Източник: http://www.media.newage.bg

Profile of Face with Swirls

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.