Историята на Salva Rodriguez

Toва по средата е Салва. Отдясно е Марта - най-добрата ми приятелка, която учи и живее в Япония.

Toва по средата е Салва. Отдясно е Марта – най-добрата ми приятелка, която учи и живее в Япония.

Сега преглеждах назад снимките си и попаднах на една, която съм качвала докато бях в Япония. И реших отново да споделя с вас историята на един човек, защото все още не мога да го забравя и ми се иска повече хора да усетят духа му.

„Днес докато се разхождахме в Кобе се запознахме с този човек – Салва (Salva Rodriguez) от Испания. За последните 5 години е обиколил около 50 страни само на колелото си!!!…

Историята му е следната: На 33-тия си рожден ден, докато бил на трапезата с голямата си рода, той изведнъж се замислил: „Какво правя с живота си? Така ли искам да продължавам?“ Станал от масата и обявил на семейството си: „Ще обиколя Европа с колело!“ Те му се изсмели, разбира се. Но той на другия ден наистина тръгнал.. обиколил Испания.. Португалия.. обиколил Европа… И не се спрял! И така 5 години вече! Решил е да пътува още 5 или докато наистина не обиколи целия свят на колелото си.

Какво се случило в онзи ден на 33тия му рожден ден ли? Ами послушал вътрешния си глас в точния момент и уловил вълната, която променила из основи живота му.

Всички ние помним моменти, в които сме чували ясно този вътрешен глас, но той обикновено ни е подтиквал да направим доста дръзки неща и ние сме се плашели или сме се правели, че не го чуваме. И така, пренебрегвайки го, той става все по-слаб… и все по-слаб… докато не затихне изцяло. Спираме да го чуваме, защото дори когато го чуем се правим, че той не съществува. 

Купихме си DVD с кадри от пътуванията на Салва по света, той така се издържа – като споделя вдъхновението си с хората – и сега го гледахме. Какво мога да кажа…. има хора, които заобичваш с цялото си сърце само след един разговор с тях!
Заобичваш душата им, защото тя е толкова близка до твоята душа!…
Такъв човек е Салва – усмихнат, позитивен – стопля ти сърцето. Това е човек, който ЖИВЕЕ!!!

Бил е в България преди 4-5 години, в началото на пътуването си из Европа, и като му казахме, че сме от България, той помисли за 30 секунди и после каза „Добър ден!“ Помнеше също: „Добро утро!“; „Добър вечер!“; „Лека нощ!“ и „Обичам те!“ С Марта се насълзихме от умиление и го прегърнахме! Усетих колко е силна и позитивна енергията му, той просто живее в сърцето си!

Салва няма намерение да спира скоро своето пътешествие. Светът е малък, но е и толкова голям същевременно. Салва няма нужда от друго – той има колелото си, доброто си сърце, широката си усмивка и Пътят пред него. Той няма да спре, защото веднъж след като си тръгнал – не можеш да спреш или да се върнеш наобратно.

За какво сме дошли на тази планета ако не да я разгледаме, да я обиколим, да видим най-невероятните местенца по нея?…
За какво сме дошли ако не, за да бъдем щастливи и чрез собственото си щастие да вдъхновяваме и другите хора да последват тяхното?…
За какво сме дошли ако не, за да се вслушаме в този вътрешен глас дълбоко в нас – гласът на сърцето – и да го последваме (поне веднъж!), защото той ще ни отведе на невероятни места и ще ни покаже чудесата на живота?…

В края на живота си Салва ще се обърне назад и ще се усмихне. Нищо повече – просто ще се усмихне, защото той ще бъде един наистина богат човек! Богатството му няма да бъде от имоти, пари и вещи обаче. Богатството му ще бъде от чудесни спомени за уникално красиви места, за спиращи дъха приключения и за безброй „случайни“ срещи с хора близки по душа 🙂

Вдъхновяващо е да срещаш такива хора!!!…. Дават ти крила и те карат да повярваш, че можеш и ти да сбъднеш всичките си мечти! Само ако си го позволиш!
И че няма нищо страшно и опасно в това, нищичко! Всъщност е толкова вълнуващо и прекрасно да си позволиш да живееш живота, за който си дошъл и за който мечтае душата ти!…“

~ Писано на 21. декември. 2010 в Кобе, Япония ~

Открий кой си наистина и бъди този човек! Това е, заради което душата ти е слязла на Земята да бъде. Открий тази истина, живей тази истина и всичко друго ще дойде и ще се нареди.

Открий кой си наистина и бъди този човек! Това е, заради което душата ти е слязла на Земята да бъде. Открий тази истина, живей тази истина и всичко друго ще дойде и ще се нареди.

2 thoughts on “Историята на Salva Rodriguez

  1. Pingback: В търсене на Себе си (самолетни размисли) | Стефи Божилова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.