Витамин Б17 – за живот без рак!

Apricot seeds

Представям ви една дълга и изчерпателна статия за чудото на витамин Б17, който доскоро (и може би все още) беше много малко познат у нас и повечето хора не бяха чували за него. Тази статия е планирана от дълго време и е компилация от няколко други статии, а източниците им ще намерите в края на текста. Приятно четене! И нали знаете – прочетеното е НИЩО, освен ако не е ПРИЛОЖЕНО на практика! 🙂

Витамин B-17 е един от основните хранителни източници в култури като тези на ескимосите, народа хунза, абказците и много други. Знаете ли, че в тези племена никога не е имало и един случай на рак? Според д-р Кребс на ден ние се нуждаем от минимум 100 мг витамин B-17 (равностойно количество на около седем кайсиеви ядки), за да си гарантираме живот без рак.
Храни, съдържащи витамина са както следва:

 • ЯДКИ ИЛИ СЕМКИ НА ПЛОДОВЕ: Най-голяма концентрация на витамин B-17 в природата, освен в горчивите бадеми: ябълки, кайсии, череши, нектарини, праскови, круши, сини сливи, сушени сини сливи.
 • БОБОВИ: бакла, леблебия, леща (кълнове), бял боб, зелен нахут (кълнове),  градински боб.
 • ЯДКИ: Горчив бадеми, макадамия, кашу.
 • ПЛОДОВЕ: Почти всички горски плодове. Къпина, арония, червена боровинка, бъз, малина, ягода.
 • СЕМЕНА: Чиа, ленено семе, сусамено семе.
 • ТРЕВИ: Акация, алфалфа – люцерна (кълнове), водорасли, млечка, пшенична трева
 • ЗЪРНЕНИ: лющен овес, ечемик, кафяв ориз, лющена елда, чиа, ленено семе, просо,  ръж, фий, пшенични зърна.
 • РАЗНИ: бамбукови филизи, обичка, сорго, дива хортензия, тис (бодлички, свежи листа).
Бамбукови филизи - много вкусни! Продават се в китайските магазини около женския пазар.

Бамбукови филизи – много вкусни! Продават се в китайските магазини около женския пазар.

 • Изследването на Едуард Грифин

Своята книга “Свят без рак” американският писател евреин Едуард Грифин посвещава на историята на едно откритие, чийто главен герой е витамин В17 – лаетрил или амигдалин – веществото, което бързо унищожава раковите клетки. Авторът дава научни обяснения на лечението на рака с виамин В17  и недоумява защо ортодоксалната медицина обяви война на лекарството, с което много клиники успешно излекували пациентите си.

Авторът на книгата намира отговора на този въпрос не в науката, а в политиката в областта на рака, в икономическата мотивация на онези, които доминират във фармацевтичната промишленост. Всяка година милиарди долари се изразходват за изследвания в областта на рака, други се харчат за производството на химически съединения за лечението на болестта. С една дума

от рака живеят много повече хора, колкото умират!

Ако лекарството е  един прост витамин, то само за един миг ще се разруши  една гигантска индустрия, която се противопоставя на лечението. Фармацевтичните компании провеждат изследвания само с химическите съединения, които те създават. Те никога няма да проведат изследване с прости вещества, които се продава във всеки супермаркет, защото не могат да ги патентоват.

 • Кайсиевите костилки

Кайсиевите костилки (семена) още преди 35 години бяха обявени за лекарство срещу всички видове рак. Учените заявиха, че ако това вещество се употребява всеки ден, човек никога няма да заболее от рак. Транснационалните фармацевтични компании обаче заедно с министерството на здравеопазването в САЩ притиснаха Управлението по контрола  на храните и лекарствата да обяви за незаконна продажбата на сурови кайсиеви костилки, както и на витамин В17, с приложената към него информация за антиканцерогенните му свойства.

Витамин В17 е открит още в семената на ябълките,  гроздето, в някои бобови култури и билки,  в горчивия бадем. Твърдата обвивка на кайсиевата костилка защитава един от най-забележителните хранителни продукти на земята.

Според д-р Ернст Т. Кребс-младши – биохимик от Сан Франциско, ракът подобно на скорбута (авитаминозата) и пелаграта (кожна болест)  не се предизвиква от тайнствена бактерия, вирус или токсин, а това е болест на витаминния дефицит, предизвикан от недостига на ценни хранителни компоненти в менюто на днешния човек. Кребс-младши определил този компонент като част от семейството на нитрилоцидите, които се срещат в повече от 1200 растения.

Най-много това вещество се съдържа в семената на растенията от семейство Prunus Rosacea (горчив бадем, кайсия, вишна, праскова и слива), съдържа се още в царевицата, соргото, просото, лененото семе, ябълковите семки и в много хранителни продукти, които днешният човек не употребява. Доказателствата на доктор Кребс впечатляват.

Преди няколко века хората употребявали богатия на витамин В17 просен хляб, но сега всички предпочитаме  белия хляб, който не го съдържа.

Някога нашите баби добавяли в ястията сливи, стафиди, зелено грозде, ябълки, кайсии и др.; а за зимата  ги счуквали на прах.

Изследвания показали, че племето Хунза в Хималаите никога не е боледувало от рак, докато храната му съдържала просо и кайсии. Щом хората му се сблъскали със западната цивилизация,  започнали да боледуват от рак.

Просо!

Защо някога хората се спасяваха от скорбута, а днес не могат да победят рака? – пита авторът на книгата Грифин. Отговорът е прост – западните правителства се огъват под натиска на фармацевтичните транснационални корпорации, Управлението по контрола на храните и лекарстсвата FDA, Американската медицинска асоциация. Всички те проведоха обща кампания срещу витамин В17, в която залегна твърдението, че витаминът съдържа цианид. Витамин В12 също съдържа голямо количество цианид, но никой не го е иззел от магазините.

Лаетрилът (амигдалинът) на д-р Кребс е получен от кайсиевите костилки, след това е синтезиран под формата на крисал. Но FDA засипа пресата с историята за една нещастна двойка от Сан Франциско, която се отровила, ядейки сурови костилки. Статията беше на първа страница на всички издания. Журналистическото проучване не открило тази двойка. Но статиите свършили своето – оттогава витамин В17 започнал да се асоциира със самоубийство.

Според Алманаха по храненето от 5 до 30 костилки от кайсии, изядени за един ден, но не наведнъж, могат да бъдат добра профилактична доза.

Още през 50-те години Кребс доказал, че витамин В17 е безвреден за хората. Той проверил витамина върху животни и след това го инжектирал на себе си. Докторът е жив и здрав и сега. Витаминът съдържа една част цианид, една част – бензолдехид и две части глюкоза. За да стане цианидът опасен, първо трябва да се “отвори” молекулата и цианидът да бъде освободен, но това може да стане с помощта на един ензим, който се нарича бета-глюкозид; той присъства в организма в минимални количества, но почти 100 пъти повече се съдържа в раковите тумори. Следователно цианидът се освобождава само  в раковите участъци и унищожава раковите клетки;  бензолдехидът също се освобождава в същото време. Той е смъртоносна отрова по свойства и в съчетание с цианида става сто пъти по-силен. От това съчетание на двете вещества раковите клетки загиват.

 • Ето една извадка от доклад на д-р Кребс:

“…Когато не получаваме адекватна на нашия организъм храна, той заболява. Ако не получавате витамин В17 с хранителните продукти, най-добрият начин да го получавате е чрез инжектиране. Ако раковото заболяване се е появило, най-важното е за кратък период от време да снабдим организма с максимална доза витамин В17… По-рано плодовете съдържаха витамин В17, и то не само в семената, но и в меката си част. Днес само дивите плодове съдържат витамин В17. Плодът, който ядем днес, е печален резултат от многогодишното култивиране в името  размерите и външния му вид; меката му част вече не съдържа В17. За да удовлетворим нужните на организма си от този витамин, трябва  да ядем семената на тези плодове или да пием таблетки, които съдържат В17. За съжаление този витамин днес е забранен, но се надяваме да го видим достъпен за хората, за да можем да ги предпазваме от рак, както лесно се справихме със скорбута. Ние имаме нужда приблизително от седем кайсиеви костилки на ден. Това количество ще ви предпази от раково заболяване…”

Plums

 • Две основни правила в консумацията на вит. Б17

Според д-р Кребс основната идея е, че достатъчното ежедневно количество B-17 може да бъде набавено чрез следването на което и да било от следните две предложения:

Първо, яденето на всички съдържащи B-17 плодове изцяло (наред с ядките), без да се ядат повече ядки, оклолкото бихте яли, ако ги ядехте в целия плод. Пример: ако ядете по три ябълки на ден, семките от трите ябълки предоставят достатъчно B-17. Не е необходимо да изядете половин килограм ябълкови семки.

Второ, по една ядка от праскова или кайсия на 5 кг телесно тегло се счита за повече от достатъчно като нормална предпазна мярка за превенция на рака, макар че точното количество може да варира при различните хора според индивидуалния метаболизъм и навици на хранене. Мъж, тежащ 77 кг например може да яде по 15-16 кайсиеви или прасковени ядки на ден и да си набавя биологически нужното на тялото му количество витамин B-17.

И една важна забележка!: Разбира се, можете да консумирате твърде много от всичко. Твърде многото ядки или семки например може да се очаква да доведат до неприятни странични ефекти. Тези естествени храни би следвало да се консумират в биологично необходимите количества (не повече от 30 до 35 ядки на ден).

 • Назад във вековете

Витамин B-17 е противотуморно вещество (известно като амигдалин или лаетрил). Според д-р Ърнст Кребс младши неговите съставки го правят жизненоважен за избягването на рака. Най-голяма концентрация се открива в кайсиевите ядки и в другите горчиви ядки. Различни документи от най-старите цивилизации като египетската по време на фараоните и от Китай 2500 години преди новата ера споменават за терапевтична употреба на извлеци от горчивите бадеми. Египетски папируси от преди 5000 години споменават за използването на ‘акуа амигдалорум’ за лечението на някои тумори на кожата. Но систематизираните изследвания на витамин B-17 всъщност започват едва през първата половина на деветнайсти век, когато химикът Бон открива през 1802 г., че по време на дестилация на водата от горчиви бадеми се освобождава циановодородна киселина. Скоро след това много изследователи започват да анализират този екстракт и така Робике и Бъртън изолират за първи път бяла кристална субстанция, която наричат АМИГДАЛИН (от амигдала = бадем)

Bitter almonds

Ако тази статия Ви е харесала и я смятате за полезна, моля споделете я, за да достигне информацията до повече хора! Благодаря! :-)

Източник: http://www.zdravivsekiden.com
Източник: http://www.rasper-bg.com
Източник: http://www.worldwithoutcancer.org.uk/aspreventative.html; Vitamin B17 As a Preventative

20 thoughts on “Витамин Б17 – за живот без рак!

 1. Pingback: Интервю за рака с руския писател Георгий Сидоров: защо известни фамилии не се разболяват от рак?! | Стефи Божилова

 2. Прочетох и двете статии наистина са много полезни.Благодаря Ви Стефи. 🙂 Знам,че няма общо със статията,но искам да споделя,че отскоро ви следя и блога е невероятен,прекрасни статии,преживявания… Страхотна жена сте!Цяла ВСЕЛЕНА!Благодаря още веднъж за всичко което споделяте и научих от Вас..Желая ви много ЛЮБОВ,ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ и благодаря,че Ви има!Красива,усмихната,естествена…Поздравления за всичко с което,се занимавате.:) Изключително интересна личност.

 3. Pingback: Витамин Б17 – за живот без рак! | Stаrsееd's Blog

 4. компилация — сбор, съчетание. Моля Ви не изнасливайте нашия прекрасен и бигат език. Иначе, статията е изключиетлно добре представена.

 5. здр.нзм дали са полезни но според мен не са вредни .спомням си годините когато бяхме деца лично съм изяждал кайсиеви ядки по 1-2 джоба нзм бройки и т.н. но никой тогава не казваше че са отровни или че лекуват нещо както и колко зелени сливи сме изяли а колко кисели бяха ама така е бяхме деца .и сега когато ми е попадала кайсиева костилка винаги ще се огелдам за някой камък за да я чукна и извадя ядката .а самия факт че сега пиша тези редове опровергава твърденията че са отровни .

  • Предполагам нямате предвид, че един, два, три или няколко лични случая опровергават изследвания, провеждани върху контролни групи от хиляди хора? 😀
   Крайно несериозно е да мерите всичко в света около вас само и единствено по себе си и по своя аршин, надявам се осъзнавате това.

 6. ДРън !Дрън! Покажете ми една снимка на кайсиево дръвче родило на височина 8000 и повече метра?! Няма такава! А племето Хунза обитава точно на такава надморска височина! Някой май си е търсил пазар за кайсиевите ядки?!

  • Офффф, ти пък си много умен как въобще си помисли, че тези хора и дръвчета могат да живеят на такава надморска височина! Преди да пишеш не предположи ли, че на такава височина живеят само скалите и леда по тях.

 7. Убедена съм, че храната трябва да бъде нашето лекарство.
  Познавам човек с рак на панкреаса, който отказа химиотерапия. Започна за търси алтернативни методи и сега се чувства много по-добре, дори започна да напълнява. Да изпиваш на ден сок от 3-4 кг. плодове и зеленчуци не е трудно, но се изисква воля и последователност. Прочетете сайтовете на Будвиг и Герсон и ще разберете как може да се пребори рака.
  Аз преборих ОСТЕОПОРОЗАТА, която ми откриха през 2004г. и съм вземала малко медикаменти. Преди 11 г. д-р Емилова сподели в едно телевизионно предаване, че семената на суровия сусам са полезни при болни от остеопороза. Аз започнах всяка сутрин да смилам 2 лъжици семена от сусам и ги омесвах с чаша кисело мляко. След време започнах да вземам по една лъжица сусамово и ленено семе – по същия начин. От две години прибавям и по 1 лъжица конопено семе. Изследванията ми през май 2016г. показаха ОСТЕОПЕНИЯ.

 8. Здравейте,
  Много полезна статия. Можете ли да ми кажете, кайсиевите ядки накисват ли се преди употреба? Да не би амигдалина да отиде във водата?

 9. Храната е нашето лекарство.Избягвайте високо технологичните храни и хим.лекарства.Само пълните гушите на фармацевтичните компании.Яжте простичка храна,ядки и семена предимно сурови и ще бъдете добре.

 10. There is no “Vitamin B17″ — this name was created by the manufacturer of Laetrile (the synthetic version of amygdalin, which itself is a toxic chemical found in things like apple seeds and apricot pits), when it was shown to be ineffective as a chemotherapeutic agent and could not get FDA approval as a drug. The idea was to circumvent the FDA by marketing Laetrile as a supplement. Of course, a substance can only be considered a vitamin if it is shown to be essential for normal cellular function. Laetrile fails this basic test. It is not a vitamin. Anyone marketing it as a Vitamin is either ignorant of basic biology (a good sign not to trust someone claiming to be a medical professional) or is outright lying. There is no inbetween.

  Again, there are only two possible reasons to either recommend or sell “Vitamin B17″: ignorance of basic biology, or lying. Most people who profit from this treatment are lying. Most people who simply recommend it or believe in it as a miracle cure or suppressed treatment are (possibly well-intentioned but) ignorant of some very simple science.

  Amygdalin breaks down into toxic cyanide. For all those proponents of alternative cancer treatments who claim that chemotherapy is “poison,” well, amygdalin very literally IS poison.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.