Плодовете били вредни и трябвало да се избягват?!?!

Perfect tummy fruits

Пак се ядосах! 🙁 Добре де, айде да не казвам ядосах, но емоционализирах много и то рано рано сутринта. За какво ми трябваше да отварям Фейсбук преди да отида на плаж?

От една статия попаднах на друга статия и оттам на трета статия, която направо ме застреля. Плодовете били вредни?! Ама не си представяйте статия като от жълт вестник, някаква повърхностна и лековато написана, ами говорим за статия във фитнес блог, където много подробно се обяснява на био-химично ниво колко са вредни и какъв мит било, че са добра храна.
Жените, които ядяли плодове били безмозъчни и четящи женски списания, от плодовете се качвали мазнини, не ти давали сили и ти повреждали целия организъм и метаболизъм. Виж, много по-добре било да обядваш със свинска вратна пържола или голям омлет, пише в друга статия от този блог…
За какво са ни плодове като имаме химично извлечени витамини на хапченца?
Е как няма да се ядоса човек после?!

Ще цитирам за 100-тен път нещо, което съм писала в сайта си преди време, когато бях на сокове и о-чудо! – не умрях и не станах анорексичка, напук на някои злобни и завистливи твърдения. Напротив – никога през живота си не съм се чувствала толкова добре!
Също така не дадох лош пример на всички искащи да отслабват тийнейджърки, а напротив – безброй много съзнателни и мислещи с главата си зрели хора около мен също направиха 1-2-3 седмици на сокове и ми пишеха десетки писма да ми благодарят как са излекували това или онова, как са изчистили камъни от жлъчката, как никога не са се чувствали толкова жизнени и прочие и прочие.
И тогава се осмелих да напиша нещо много дръзко:

„Освен храненето, храната и хранителните вещества, има друг източник на енергия и всъщност той е основният – Космоса! От него идва всичко, от него идва Животът!
Това не е никак абстрактно, но трудно се разбира, ако не се изпита. И това е нормално – за да се разбере, човек трябва да го е прекарал през себе си на ниво “преживяно”, а не на ниво “философски теории”.
Праната – жизнената енергия – всички сме чували за нея – тя идва от Слънцето, от въздуха, от природата. Тя е в клетките ни и дава божествената искра, без която не бихме съществували.“
(тази статия: https://stefibozhilova.com/?p=1272)

Love Light Heart

Може би съм просто една наивна Риба, но вярвам на това, което е казал Учителят Петър Дънов и на това, което е предрекла Слава Севрюкова, че бъдещата 6-та раса ще се хранят само с плодове. Защото това е храна идваща от Слънцето, от неговата енергия, узряла под небето и с една съвършена форма. Това е храна, подпомагаща еволюцията на финните ни тела, а не само граденето на релеф и мускули и гоненето на малък процент подкожни мазнини.
Философът посветен Рудолф Щайнер казва:

„В бъдеще човек ще започне да яде съзнателно растенията, които влизат в храната му… Храненето няма да бъде за него нисша дейност, а нещо такова, което се изпълва с душа и дух, защото той ще знае, че всичко използвано от него представлява външен облик на душевното.“

Много други посветени Учители говорят как един ден, след хиляди години (или пък по-скоро?) храната изобщо ще отпадне и няма да бъде на дневен ред. Ще се храним със Слънце и с праната от въздуха, телата ни ще изглеждат по-различен начин и всичко ще е различно. Джасмухин и нейното течение, наречено бретарианство (Breatharianism) вече са живото доказателство, че хиляди хора СЕГА в тези тела могат съзнателно да преминат 21 дневен процес, след който пак съзнателно да изберат дали да се върнат към храната или не.
Има дори и Институт за Бретарианство в Америка – уебсайт тук!
Има и един цял документален филм за хората, избрали този начин на живот – измежду тях има учени, професори и хора на стабилни постове. Филмът се казва „Living on Light“ – „Да живееш от светлина“ и може да се намери в интернет.
Има и още един човек, разбира се – индиецът Хира Ратан Манек, който два пъти посети България и който е изследван от НАСА и който също е живо доказателство за способностите и безграничието на човешкото същество.

Sun Food Human Evolution - living on light

Питам ДОКОГА?! ще слушаме глупости и докога ще позволяваме някой „експерт“ да ни промива мозъка кое е възможно и кое не е възможно?
Кое е допустимо и кое е недопустимо?
Как се живее, какво се яде, как се мисли и какво е приемливото поведение?Питам ДОКОГА ЩЕ БЪДЕМ ОВЦЕ?!…

Докато имаме съзнание, че ние сме само и единствено това грубо физическо тяло, че живеем само веднъж, че нашите избори не влияят на никой друг… докато имаме това самосъзнание, тогава плодовете може и да бъдат табу за нас, а да не виждаме нищо нередно с голяма мазна свинска пържола за обяд.
И няма нищо лошо в това – това ни е нивото, до което сме достигнали. Толкова си можем и толкоз! Лошото е когато решим, че това е нивото на цялото човечество и решим, че всеки който излиза от тази норма или живее по друг начин е луд, психичноболен, анорексик и го мятаме на бесилото както едно време е правила Инквизицията. Толкова ли можем?

ОК, пак ще направя едно пояснение, както правих и в статиите ми за соковете. А именно:
НИКОЙ НЕ ПРИКАНВАМ ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ХРАНАТА И ДА ЗАЖИВЕЕ НА СВЕТЛИНА! НЕ УБЕЖДАВАМ НИКОЙ ДА ГЛАДУВА! НЕ КАЗВАМ ХОП!- ОТ УТРЕ НА ПОСТ И МОЛИТВИ! 
Не знам дали в този си живот аз самата ще достигна до това ниво. Най-вероятно не. Тази година осъзнах много ясно и от личен опит колко много фактори са нужни, за да се случи такава промяна в начина на живот – фактори като работа, среда, обкръжение, семейство, приятели, населено място, въздух, близост на природа и прочие. Не става дума само за храненето и за възможностите на тялото, става дума за психиката, емоциите, чувствата, отработени или неотработени проблеми от миналото ни, практитки, с които се занимаваме и много други. Много е комплексно всичко и няма как да не е.

Просто отчаяно се опитвам да ви помоля да не бъдете коне с капаци!!!
Да отворите съзнанието си за всичко онова, което ни се струва невъзможно!
Това, че ние не можем да направим нещо или че 99% от хората в момента на тази планета не могат да направят нещо, съвсем не значи че то е невъзможно!
ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО!
Изисква се търпение и време и Еволюцията да си върви по естествения път и да, вярвам, че ще видим хора, които живеят само на плодове, и само на сокове и само на слънце и само на въздух.
Ще видим хора, които могат да правят „чудеса“ с психиката и с телата си.
Дали в тези си тела или в други, но ще видим неща, които от днешна гледна точка са научна фантастика.
И ако се опитаме да останем отворени като деца към всички чудеса около себе си, да тогава може и да ги видим наистина в живота си!

Имайте прекрасен ден! Аз отивам на плажа, да гледам небето и морето и да дишам и да мечтая за невъзможното… 🙂

– Стефи Божилова –

П.С. – А тази дълга статия започна като пост във Фейсбук… 😀

green and red healthy food

Spiritual evolution

14 thoughts on “Плодовете били вредни и трябвало да се избягват?!?!

 1. Харесва ми че има хора като теб които с по- остър речник се стремят да те побутнат. Някъде четох че ако в човека се появи някакво желание, независимо колко налудничаво да изглежда то, например да ти израсте нов крайник на мястото на изгубен, то значи вселената е готова и да му даде средствата да го постигне 🙂
  Ако не ти представлява трудност, би ли дала линка към въпросната статия, любопитно ми е как са я съчинили умниците 🙂

 2. Кой го знае какви ги е натворил този фитнес блогър. Ясно е, че плодовете няма как да са вредни.

  Що се отнася до бретарианството, да, то е една голяма измама. Манек не е бил тестван от НАСА, още повече че го има сниман как яде в индийски ресторант в Сан Франциско. Има и много други като него, които правят семинари по света и събират парите на лековерните.

  А за отвореното съзнание обществата на скептиците по света имат една много интересна приказка: „Човек е хубаво да е с отворено съзнание, но не чак толкова, че да му изпадне мозъка“ 🙂 Много свободни съчинения се пишат по книги и интернет от знайни и незнайни гурута. Отхвърлянето им не прави човека непременно кон с капаци, предвид колко от тях са на толкова примитивно ниво в сравнение с познанието, дадено ни от науката.

 3. плодовете закупени от хипермаркета са вредни. напръскани, оцветени, ,,подобрени,, лъскави, с търговски вид без забележка .търкалящи се със седмици по лентата… а, не-мерси!
  виж, да си ги отгледаш сам.
  да си ги садил, наторявал с обикновенна тор от кокошките и зайците, или кравите- е, това вече е нещо друго.
  нито видът им, нито вкусът им ,нито полезността им приличат на онези купените.
  колкото до пържолата или петленцето- нашите са органик и не виждам нищо лошо в консумацията им.
  а и кучето ни -също.

  • Чудесно 🙂 Само че ние не сме кучета.. ХОРА сме. Но сме забравили да се държим като такива 🙂

  • Desi без да се опитвам да те убедя кое не е ок в яденето на месо принципно, да ти кажа, че и месото в супермаркета е също толкова обработено, химическо, вредно, колкото и описаните от теб плодове. А щом си отглеждаш органик пилета сигурно можеш да им засадиш и няколко плодови дървета да им пазят сянка.

   • И аз това си помислих, но реших да не се занимавам да отговарям 🙂 То е ясно, че ако човек може да си гледа домашно месо, то може да си гледа и домашни краставици, домати и ябълки и какво ли още не.
    Само че не е там въпроса. Предпочитам да си ям плодовете и зеленчуците от пазара, но да не съм отговорна за смъртта и изяждането на други живи същества, които също като мен са се родили на белия свят, за да се радват на живота, да тичат свободно, да дишат и да ги грее слънцето. Дали ще ям пръскани ябълки или био ябълки – все тая, защото само на мен си ще навредя. Но няма да натрупам Карма.
    Деси, знаеш ли какво е карма? Знаеш ли какво е „Ахимса„? Това е дълга тема и изисква определено ниво на съзнание, за да се замисли човек и да му стане гузно, че след като не е Създател, няма право да бъде и убиец…

    • Много добър отговор! Доста хора не виждат нищо лошо в отглеждането на животни за да ги убият и консумират месото, кожите, и други части от телата им, но ако някой направи същото с тях никак няма да им хареса. Все още мнозинството от хора не е съгласно с факта че не сме създадени да се храним с месо, а плодове, зеленчуци, ядки, etc и че те са ни довтатъчни за да си набавим всички нужни съставки за здравословен и дълголетен живот. Не е зле тези хора да гледат този филм и да си помислят пак следващия път когато защитават втълпените им от обществото догми че човекът е месоядно а останалите животни са създадени за храна на човека: http://www.youtube.com/watch?v=NhpDnUnmUaU&list=SP08A1DF6D8F26C239&noredirect=1 И ако след това все още не са съгласни че човека не е месоядно, рано или късно природата ще им помогне да го осъзнаят но тогава ще е малко късно да въстановят здравето си…

 4. Мисля, че трябва да си на някакъв такъв режим, плодов, вегански, суровоядски, за да усетиш и приемеш енергията от космоса. В тяло затлачено от ниски енергии няма как да влезе.
  Февруари месец правих житен режим и много трудно го преживях, физически и емоционално, беше ми тежко, студено, нервно. Имах много за чистене явно в мен и така трябваше. Та си мисля, че изчистването влияе различно според отровите, които имаш да изхвърлиш, физически и емоционални.
  Чистата енергия влиза в чисти тела и души 🙂

 5. разбира се,че знам какво е карма. трудно ми е да приема, че яденето на домашно месо за някого представлява ,,убийство,, това е е меко казано прекалено.
  колкото до плодовите дръвчета- имаме ги в изобилие и ги консумираме и ние животкните ни/ кучето също!!!/.
  кваликацията насилие над животните е много разтегливо понятие.
  щом Господ е създал животните, човекът е открил огъня и намира месото им за вкусно, насищащо и полезно каква е ролята им на Планетата според вас?
  колкото до насилието над животни , вашето куче , котка – не ядат ли месо? не биват ли убивани други животни и натъпквани в консерви, за да си храните домашните любимци???
  е, къде е нон сенса тогава?
  да държим дом си любимци гладни , докато умрат?
  кокошки, магарета и свине да се разхождат свободно по улиците на града?
  това е доста сюреалистично, мисля.
  и защо въобще се опитвате да променяте другомислещите / невегетарианците/?
  светът е пъстър и в това е чара му.

 6. Много ми харесва това, че се опитвате да ни покажете, че можем да бъдем малко по- големи коне с капаци,както сте се изразили и да не обръщаме толкова много внимание на кое вредно и кое не.По този начин храната в живот а ни се превръща в една мания за следене на калории и какво ли още не, а това е по вредно за здравето ни.Надявам се да ни пишете пак.

 7. Да ви кажа честно – не виждам смисъл да спорите .Ако мислите,че човек ,не ял месо 1 година е по- добър от месоядец- дълбоко се лъжете.Има други скали на оценка и ние, хората изобщо не ги знаем ,а пък не ни и трябва.Изобщо живейте си живота ,който както го чувства – стига да не пречи на другите .

  • Именно! Не мисля, че е нужно, а и няма смисъл, да се убеждаваме и да спорим кое е вредно, редно и т.н. Всеки има свои разбирания и право да живее ( респективно да се храни), както намери за добре!
   ПС: Плодовете не са вредни, даже са задължителни за правилното функциониране на ЧОВЕШКИЯ организъм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.