СИНХРОНИЧНОСТ или чудото да живееш ТУК & СЕГА!

305284_2587393009575_2022219287_n

Първо слагам описание от wikipedia:

„Синхроничността е явление на уж случайно случващи се съвпадения в живота ни. Случайността обаче е само привидна, а синхроничните явления са причинени от ментално емоционалния ни – когнитивен живот. Например, мислим си за някого, а той след малко се обажда по телефона или го срещаме зад ъгъла. Или сънуваме определена ситуация и тя вземе че се случи почти едно към едно на следващия ден. Или ако сме в добро настроение, просто като си живеем живота, ни се случват един куп хубави неща – обективно, не просто защото виждаме света през призмата на доброто си настроение и правим проекция, но реалните житейски обстоятелства се синхронизират така, че ни върви като по вода.

БОЖЕСТВЕНА НАМЕСА СЕ СЛУЧВА ВСЕКИ ДЕН В ЖИВОТА НИ И ТЯ СЕ НАРИЧА СИНХРОНИЧНОСТ...

БОЖЕСТВЕНА НАМЕСА СЕ СЛУЧВА ВСЕКИ ДЕН В ЖИВОТА НИ И ТЯ СЕ НАРИЧА СИНХРОНИЧНОСТ…

Искаше ми се да пиша, пиша, за да споделя все по-нарастващия си възторг от всичко, което ми се случва напоследък! От всички срещи, от всички хора, от всички безброй малки „случайности“, изумителни „съвпадения“, от цялата ЛЮБОВ и Светлина!…

Когато не се примиряваш с това, което имаш, когато винаги искаш още и още, и търсиш още и още, все учиш още и още, когато изоставяш сигурното, за да тръгнеш в търсене на идеала си… тогава много хора около теб те наричат „идеалист“, „максималист“ или просто „луд“. Казват ти, че никога няма да намериш това, което търсиш, защото то просто не съществува. Казват ти, че това е болен стремеж към съвършенство и ако не го изоставиш, никога няма да си доволен и никога няма да си щастлив. От малък те учат, че мечтите не се сбъдват и трябва да се впишеш в Системата и да бъдеш като всички останали. И ти аха да повярваш! Понякога дори го правиш за даден период от време или много тъжно ако е за цял живот. Защото всички разочарования от миналото, всички болки, сълзи, всички хора, които са си тръгнали, всички неосъществени мечти, те карат може би донякъде да се съгласиш, че това, което търсиш… може би… навярно… не съществува…

Но не можеш! Не можеш да се спреш! Защото идваш от едно място, от много много далеч, където всичко е било възможно само със силата на мисълта, където щастието е било естественото състояние на нещата и съвършенството хич не е изглеждало недостижимо и абсурдно. Където си бил заедно с още много други като теб и заедно сте творили мечтите си и сте сбъдвали Любовта. 
И все още спомена в клетките си за онова място, за Вкъщи, за онази хармония, за онова състояние на съвършенство…

Заедно в енергията на Любовта!“ – както казва Крион. 🙂

beautyiyr

Та идеята ми е, че виждате ли… не съм само аз. Която мечтае за ВСИЧКО, в пълния смисъл на тази дума. Много сме и все повече ставаме – събуждаме се, обединяваме се и излизаме на светло. Убедих се в това последните няколко години, около 3 ако трябва да съм по-точна, когато животът ми стана едно постоянно чудо на пътувания, срещи със сродни души, невероятни преживявания и нови отворени врати пред мен.

Как стана… синхроничност, предполагам. Някои го наричат „случайност“, но аз и хората като мен и около мен не вярваме в случаиности. А в предопределености.
Че всичко се случва точно тогава, когато ние много отдавна сме си избрали да се случи – още преди да се родим – за да си спомним кои сме и защо сме тук. За да се срещнем и да работим заедно в името на един НОВ СВЯТ. 

380617_2587393969599_1467762914_n

Всичко при мен започна след 9.9.9. – тогава усетих много силно активацията на потенциала ми и усетих, че 2009 е една от най-важните години в живота ми. Също и една от най-трудните. Много неща приключиха, много врати се затвориха, само за да се отворят десетки нови пред мен… На 10.10.10, само след една година, се чувствах сякаш са минали 10 години! Бях толкова различна и толкова променена, толкова по-лека и окрилена, с толкова много нови планове в главата си! Посрещнах тази дата от върховете на магичната Рила където енергиите са в пъти по-високи и по-чисти отколкото в града. Няма нищо по-прекрасно да посрещнеш Изгрев от Молитвения Връх над второто езеро. Нямам търпение сега да посрещна 11.11.11 отново на Рила! От една година виждам 11-ки навсякъде около мен и всичко е свързано с тези числа. Не знам какво значи, но знам, че е важно. Знам, че скоростта на манифестиране все повече се забързва и вече няма нужда да планираш нищо, да мислиш в перспектива, защото всичко просто се случва и е прекрасно!

На Рила по време на Изгрев

На Рила по време на Изгрев

Наричат ни мечтатели, непрактични, чудаци, откачалки, завеяни, хипита, ню ейджисти и какво ли още не… 

Когато ме нарекат така  съм толкова горда! 🙂 И светвам цялата в усмивка, защото е чест да си по-различен от масата, от всички хора, които никога не се замислят за нищо. Не че е нужно някой да ти каже, че си по-различен, защото то ти е изписано на челото и не можеш да се скриеш, цял живот си го знаел и е крайно време вече да го приемеш. Явно си тук с важна мисия и колкото по-скоро го признаеш и си спомниш, толкова по-голямо добро ще направиш не само на себе си, но и на цялата планета. Защото тя – планетата – има нужда от нас, за да се излекува и възстанови. Затова сме дошли тук и сме приели да слезем в това ниско измерение на тъмнина и дуалност и да забравим всичко. Защото сме знаели, че МОЖЕМ и че никой друг не може толкова добре колкото нас!
В книгите на Барбара Марчиняк с послания от Плеядите толкова добре е описано всичко, че за пръв път като започнах да ги чета преди години не можеш да спра да плача. Сякаш наистина активираха нещо в мен, отключваха нещо отдавна забравено, сякаш всичко си идваше на мястото.

vestitelite-na-zorata

И  всеки следващ ден Слънцето свети все по-ярко – в душите ни – и ние все повече светим собствената си светлина навсякъде където отидем! Вселената ни дава толкова много възможности да правим това, което обичаме, да мечтаем, да творим, да живеем чудото в ТУК и СЕГА. Да излъчваме Любов и Щастие и да бъдем просто себе си – това е всичко, което се изисква от нас, за да промени света. Нищо повече!

41347_1170479717406_1690408799_318256_5455553_n

ВРЕМЕТО Е СЕГА!

ВРЕМЕТО Е СЕГА!

Знам и вярвам, че един ден, след години, ще погледнем назад и с искрена почуда ще възкликнем:

„Аз ли бях толкова неуверен в себе си? Аз ли бях толкова уплашен?“

Собствените ни окови (които ние сме си сложили) се чупят и всички прегради пред нас падат и ако само повярваме, ако скочим със затворени очи и отворено сърце… ще полетим!  Благодаря, че споделям този прекрасен полет с всички вас!

sunset bird at scurdie ness 01

P.S. – И когато не се примирите с по-малкото, получавате най-доброто! 😉
Когато повярвате в себе си, и Вселената започва да вярва във вас!
Когато се отворите за Новото в живота си, Старото само си отива, без натиск.
Когато направите една крачка, само една, една сила ви подема и следващите 10 крачки ги прелетявате без да се усетите. От нас се изисква толкова малко да направим, за да почнат нещата сами да се нареждат, а нас и това ни е страх да направим. Но страхът е част от Стария свят и все повече губи силата си.
За да го изместят Увереността, Радостта, Любовта и усещането, че ТУК и СЕГА всичко е точно такова, каквото трябва да бъде! 

– – – Стефи – – – 
Писано на 02.11.2011, редактирано днес на 15.03.2013

modeli-na-povedenie IT IS TIME Awakening!

18 thoughts on “СИНХРОНИЧНОСТ или чудото да живееш ТУК & СЕГА!

 1. Like, Like, Like sooo much. Благодаря за книжката, тъкмо се чудех какво ще е следващото ми четиво

  :))))))))))))))))

   • NAPRAVO MISLITE SA MI NAPISANI SEDNO SAM GO 4EL TOVA ISKAM DA SPASQ PLANETATA OT DITENCE VE4E SAM NA 29 GODINI SI4KOTO DETO E NAPISANO AS GO MISLIH NE SAMO 4E GO MISLIH MI SEDNO SAM GO 4EL I PREDI A ZA PARVI PAT GO 4ETA

 2. Oтново „странно съвпадение“ на мисли, начин на осъзнаване на живота … Благодаря! 🙂 Даваш ми още по-голяма сила на крилете . Радвам когато ставаме повече.

 3. Blagodaria, Stefi <3
  Vinagi sam se radvala na tova koeto me dokosva v jivota!
  Moiata promiana zapochna prez 2010 g. Dokosnah se do nesto, koeto me nakara da promenia misleneto si, che az sam vajna i da izlezna na predna pozicia. Tova se sluchi predi 50 god. mi iubilei. Prosto vzeh reshenie i za rojdenia si den si podarih patuvane do Germania i se dokosnah do Shri Shri Ravi Shankar. Az praznuvah moia den po neverojaten nachin. Vsichko ot togava mi se sluchva ei taka, bez nikakvi problemi. Usestam nestata s cialoto si sarce <3 . Sega sam v Munhen pri sina mi, utre se pribiram otnovo v Balgaria. Neveroiatno e da se chuvstvash v dneshnia den – tuk i sega!
  P.S. Izvini me za latinicata, no tuk niama kirilica

 4. Pingback: Сънищата – теориите на Зигмунд Фройд и Карл Г. Юнг | Стефи Божилова

 5. Здравей Стефи! Не съм срещала статия от български автор, която да резонира така добре с мен, както тази. И при мен синхроничностите се увеличават! Миналата година се случваха през 1-2 месеца. Сега се случват всеки ден по няколко пъти. 🙂 То да беше само това. От миналото лято започнах да канализирам от време на време знаци и рисунки с дълбоко духовно значение. Някакви думи на англйиски ми се появяват в главата, които не съм чувала и чието значение първоначално не знам, а после като ги потърся в google, се оказват супер на място за решаване на някои мои емоционални блокажи… неща, които въобще не съм планувала, хехе. И наистина животът става все по-интересен. По-добре да не изпадам в подробности, че няма да ми стигне мястото. Това е само една от последните ми очевадни синхроничности от вчера: Четях си една книга, стигнах до една глава където се говореше за ангели, които помагали за изцеление на хора и съм заспала. Събудих се и отидох да изгася компютъра. Беше точно 4:44 …Нещо ме накара да потърся значението на повтарящите се числа, което и ти си засегнала в тази статия. Ето: http://spiritlibrary.com/doreen-virtue/angel-numbers … Сега нещо ме кара да споделя тези неща с теб. Вече се доверявам изцяло на вътрешния си глас. Мерси за книгата, ще я прочета, най-вече защото в книгата, която четях снощи също се споменава за плеяди! Хехе, това май също е синхроничност… Книгата е на д-р Ерик Пърл, Възстановяване на връзката, а начина, по който стигнах до нея е още по-невероятен, но някой път ако се срещнем на живо може и да ти разкажа повече. Днес се случиха и други фрапиращи неща, чудя се утре какво ли ще стане… Като в подреждане на някакъв Вселенски пъзел се чувствам и става все по-интересно. 🙂
  По-здрави, Нели

 6. Pingback: Техники за ясна комуникация | Стефи Божилова

 7. Pingback: Размисли за страхът от неизвестното и хората, които пускаме да си тръгнат от нас | Стефи Божилова

 8. Pingback: Свободата и избора да бъдеш, да живееш, да пътуваш, да спиш под звездите! | Стефи Божилова

 9. Pingback: Заболяването на съвременния човек… | Стефи Божилова

 10. Дойде времето, когато си казвам „Аз ли бях толкова неуверена в себе си? Аз ли бях толкова уплашена?“ 🙂 <3
  Чудесна статия!

 11. Здравейте, радвам се че прочетох споделеното. Радвам се също, че все повече хората се събуждат и си спомнят кои са. Преди години, майка ми ми казваше:“Много сте, но сте пръснати.“Това беше по повод, че от дете съм „странна“, направо извънземна са ми казвали. Психолози и психиатри ме „разглеждаха“, като „интересен случай“, на което аз съответно се гневях, защото съм си съвсем нормална… 🙂 От дете в молитвите си отправях стонове:“ Татко, прибери ме, върни ме у дома…“ Все пак оцелях. Сега съм още по- щастлива, от факта че сме много и пръснати, интернет ни събира и ни среща все повече и повече. Преди години се молех да срещна някой брат или сестра от дома. После сякаш изведнъж, от някъде идваха, за да се утешим взаимно и да изживеем празника на срещата ни. Бяха вълшебни мигове, като вечност. Наставаше безвремие, всъщност времето нямаше значение и земно измерение. Мечтаех си за времето, когато няма да е толкова трудно да се откриваме…И сега това е факт. Само е нужно устройство, интернет и вече се срещаме от всички краища на планетата. Защото сме много и сме пръснати. Нужно е да сме навсякъде, защото хората наистина имат нужда от нас. А аз, дори и вече с доста преживелици и от доста време тук на тази земя, все още тъгувам по дома и място не мога да си намеря, въпреки че пътувам и живея и в друга страна, никъде не се чувствам у дома. Но ще си отида някой ден и ще бъде най- щастливото завръщане. Важно е сега, това което правим тук сред другите хора. Аз давам любов и приятелство. Поздрави и прегръдки на всички братя и сестри.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.