Човек привлича тази енергия, която излъчва!!!

We dance celebrating the New Dawn of Humanity

 

Едно мое впечатление или по-точно – едно мое отдавнашно вярване – се затвърди през последните месеци. А именно човек привлича точно това, което изпраща! Говорим за поведение, мисли, чувства, отношение…. Човек привлича точно такива хора, които са сходни до него като излъчване! 

Всички вече знаем, че мозъкът работи на ниво вълни. Човешкият мозък вибрира непрестанно и генерира мозъчни вълни с различни честоти. И тези вълни имат определена честота на трептене. От нас, нашите действия, нашето хранене, музиката, която слушаме и разбира се, от мислите, които допускаме в ума си зависи каква честота на трептене ще имат тези вълни – дали по-хармонична или по-хаотична.

Само ще спомена, че ние често вярваме, че не можем да влияем на дишането си, на мислите си, на настроението си. Че всичко е зададено и каквото е такова. И край. Обаче съществуват безбройни методи за навлизане в транс и в медитативни (трансови) състояния като подлагане на хипноза, медитация, релаксация, йога-ниндра, дълбоко дишане, метод Силва и други, а компютърно-модифицираните аудио програми (brainwave entrainment продукции) помагат за този процес и затова са обект на дългогодишни изследвания. Именно когато навлезем в едно такова променено състояние на съзнанието с Алфа честота, ние се свързваме с подсъзнанието си, със силата в нас и можем да се „само-програмираме“, да си казваме утвържения (в Йога се нарича Санкалпа), да изтриваме стари модели на поведение. Изисква се практика и постоянство и не след дълго резултатите идват.

brain-764096

Аз лично, като човек и емоционалност, винаги съм била много чувствителна, ранима и неуверена. Знам, че изобщо, ама изобщо, това не изглежда така отстрани, защото всички ние изграждаме механизми на поведение, за да се предпазим от околния свят. Тези механизми ги градим несъзнателно, още в много ранна детска възраст и това съвсем не е съзнателно решение „Ще се държим така или ще се държим така“. Този процес се случва и е начина на малкото дете да се справи със заобикалящия го свят и предизвикателствата в него. Някои хора изграждат механизми на свитост, затвореност, мълчаливост, плахост, а други, като мен, точно на обратното – на увереност, дръзкост, дори агресия и предизвикателност.
Но хората, които истински ме познават, знаят, че и до ден днешен се боря със стари вградени ми още в детството модели на несигурност, неувереност, ниско самочувствие. Това е дълъг път на работа със себе си.

Трябва да се разбере, че превъзмогването на старите модели е един много дълъг процес и той не свършва с осъзнаването им и разбирането на причината и корена на създаването им. Това е само началото. След това следва един дълъг път на работа със себе си, пре-програмиране, нагласяне, осъзнаване, медитации, само-внушения…. За да изградиш характера, който искаш да имаш и поведението, което желаеш да проявяваш.
Или както се казва: Да се превърнеш в точно такъв човек, с който би искал да общуваш и който би харесал ако го срещнеш случайно на улицата.
И тук идва въпросът: Ако срещнем човек като себе си, ще го харесаме ли?
Защото в това е ключът! Ако не се харесваме и приемаме на подсъзнателно ниво, ние никога не можем истински да преодолеем всички блокажи, които ни спират по пътя на развитие.

Meditation in white

 

Последните месеци на по-активно преподаване на Йога потвърдиха точно това, което съм наблюдавала като процеси в себе си – „учителят“ привлича „ученици“ със сходна енергия.
Едно време, след като Венцеслав Евтимов прекъсна да води занимания в НСА за няколко години, аз бях заблудена, че някъде там има Учител точно толкова добър като него. И започнах да посещавам различни Йога студия и различни преподаватели в търсене на нещо сходно до енергията в залата по Йога при него. Разбира се, няма нужда дори да ви казвам, че опитите ми претърпяха пълен провал и аз попадах на меко казано абсурдни (в моите очи тогава) „учители“, които се караха, викаха, критикуваха, обиждаха и всяваха фалшиво чувство на авторитет и страхопочитание в горките си ученици. Моята бунтарска природа едвам се сдържаше да не избухне и тръгвайки си, аз изпитвах хем облекчение, хем леко разочарование. Попадах и на много приятни хора, които просто… не бяха за мен. Разбрах, че аз отдавна съм намерила своя Учител и няма какво да търся на други места, а вече е време да се обърна към себе си и да се отдам на практика вкъщи, всеки ден, да изследвам нови дълбини и хоризонти. Но не разбирах как има хора, които стоят в онези зали и позволяват да бъдат унижавани и „бити с пръчка“ по главата по няколко пъти в седмицата.

Сега вече разбирам. Всеки привлича сходното. Има хора, които имат нужда от един тип отношение и хора, които имат нужда от съвсем друг тип отношение.
Вече като преподавател виждам как това се реализира на практика всеки ден. Всички хора, които идват в момента при мен на Йога са прекрасни, мили, усмихнати и много слънчеви. Не казвам изобщо, че аз съм на 100% такава и на 100% от времето си, но наистина към това се стремя и често ми казват, че това излъчвам. И хората, с които се харесваме от пръв поглед са точно такива. Когато идват хора, които са сърдити, начумерени, критични, аз пак съм си мила, но някакси нашите енергии не съвпадат, ние работим на различни честоти и гледаме по различен начин на света. Не се получава съвпад между нас.  И тези хора не се връщат. Нарича се естествен подбор на отношенията. 

И е нещо много прекрасно според мен! Така и двете страни се чувстват удоволетворени и щастливи от това, което са дали / получили.

Разбира се, има и един друг тип отношения – кармичните отношения, които тук изобщо нямам намерение да подхващам. Едгар Кейси прекрасно обяснява за тях. Там е възмножно да бъдем привлечени от човек, който дори не харесваме или който няма нищо общо с нас самите, само защото имаме някаква стара рана да лекуваме или някакъв важен урок да научим, или припознаваме едно чувство, което сме изпитвали отдавна преди, в някой минал живот. Тези отношения са изключение и не са свързани с това, за което писах – а именно: ПОДОБНОТО ПРИВЛИЧА ПОДОБНО! 

Спирам вече, тъй като планувах това да е едно кратко писание, а пак се отнесох, но искам само кажа: дръжте се точно така, както искате и с вас да се държат. 🙂 И ако отсреща получавате съвсем различно поведение, се запитайте какво във вас провокира тези реакции срещу вас. Далеч не винаги хората са ни огледало, далеч не винаги само ние сме отговорни, често и другият човек има много какво да променя, чисти, трансформира, но често сме си огледала един на друг и променяйки излъчването си, променяме и обкръжението си. 

Автор: Стефи Божилова

Let's go together in the New Golden Era!!

29 thoughts on “Човек привлича тази енергия, която излъчва!!!

 1. Стеф,статията ме усмихна…Моите мисли,моите думи споделени от теб..тук
  Бях се загубила..няколко месеца търсена бутона,който да натисна …Докато един ден след поредния провален опит да се измъкна от депресията точно си ударих един шамар.и казах…време е!!!Започна с четене…слагане на приритети на 3 мои желания..само на 3…и житната диета на Дънов.На 3 ден..една светлина ме обля..усмихнах се…днес попадам на сайта ти..и знам-върнах се на Пътя си!Имаш голям фен в мое лице!

  • Благодаря ти, Димка!!! 🙂 Няма нищо нищо случайно, много добре знаеш. Всичко се появява на пътя ни в правилния момент, и срещаме точно правилните хора. Радвам се, че отново се чувстваш на Пътя си! Не губи това усещане, то е много много хубаво! Успех и поздрави!

 2. Pingback: Магя Славова и Ароматерапията – с дъх на рози и ЗДРАВЕ | Стефи Божилова

 3. Thanks for another wonderful post. Where else could anybody get that type of information in such an ideal way of writing? I have a presentation next week, and I

 4. Много ме замисли тази статия . Не че и друг път не съм срещала подобни твърдения. .напротив ! Вярвам в това и ми се иска повече хора да вярват . Аз все още не съм постигнала вътрешен мир със себе си , дори съм доста далеч .. тепърва осъзнавам къде греша и какво да променя в мисленето си. Но подобни статии ме мотивират и ме карат да се чувствам добре. 🙂

  • Радвам се 🙂 Благодаря за обратната връзка 🙂
   Вътрешният мир не е статично състояние – не го постигаш и като го постигнеш да го задържиш завинаги. Не, не. 🙂 Той се мени като времето навън – постоянна променлива облачност и неочаквани валежи 😀 Поне според моя опит, вътрешният мир е нещо, за което работиш всеки ден, години наред и понякога получаваш моменти, които са си заслужавали всички усилия 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.