За мен

Здравейте,
Казвам се Стефи Божилова и създадох този сайт с много трепет и Любов през 2012 година, за да споделям с вас себе си, философията си, възгледите си по разнообразни теми, пречупени през призмата на моето лично и понякога ограничено разбиране.
Да споделям случаи от работата си с регресия; всички статии, които пиша; всичко, което се излива от мен в моменти на творческо вдъхновение, както и всички рецепти, които приготвям и истории от моите пътувания по света.

• Бакалавър по Психология съм с профил Клинична Психология. Засега съм завършила семестриално. Занимавам се с хипнотерапия, регресия в минали животи и консултиране.
• Завършила съм сертифициращо обучение с продължителност две години и половина по Интегрален Life Couching към Унгарската Интегрална Академия по Интегрална Психология.
• Карала съм курс по Хипноза към Българската Асоциация по Хипноза
• Преминала съм обучение по Регресионна Терапия към Тибетската Академия, основана от д-р Алексей Шадрин
• Преминала съм двудневно обучение за имиджови техники (работа с образи) в психотерапията при Анн Хакман – клиничен психолог и преподавател към Оксфордския университет
Присъствала съм на безброй семинари и различни кратки обучения по психология
В момента се обучавам за психотерапевт в Българска Асоциация по Естествена Психотерапия с главен обучител Орлин Баев.

От 2003 година се занимавам с Йога като моят Учител е Венцеслав Евтимов.
В Йога намерих убежище, подслон, сродни души, усещане за заЕДНОст, усещане за Вкъщи. Намерих отговори на много въпроси, които си бях задавала. Намерих също здраве и истински комфорт във физическото си тяло. Ето защо винаги съм мечтала да споделям тази древна философия с хората. От няколко години преподавам, а през 2012 заминах за Индия, където се сертифицирах за инструктор по Хатха Йога в ашрама-университет Yoga Vidya Gurukul близо до гр. Насик, Южна Индия.
В момента преподавам Йога индивидуално, в удобни за клиента ден и време.

Също така се занимавам и с Тайландски масаж, тъй като той е много близък до Йога – пасивен стречинг с помощ от терапевта и поради това е със силно изразен терапевтичен ефект. Хареса ми усещането и резултатите, който той дава и изкарах курс за практикуващи при Иван Шивачев.

Друга моя страст е здравословното хранене, тъй като от 19 години съм вегетарианка, като основен принцип в живота ми е Ахимса – ненасилие към нито едно живо същество. Съ-организатор съм на 3 големи семинара по Здравословно хранене проведени през 2011, 2012 и 2013 год. в София и лектор на множество workshop-и с различна тематика свързана със здравословния начин на живот. Ще споделям с вас вкусни рецепти и бъдещи събития по темата.

Индия 2012 В Двореца на Ветровете в Джайпур.

Индия 2012
В Двореца на Ветровете в Джайпур.

Част от фотопроекта „Пролетта в мен“ на Ренита Костадинова

55 thoughts on “За мен

 1. Впечатлена съм от това, с което се занимаваш! Бих желала да ми обясниш какво представлява регресията и има ли нещо общо с ребъртинг? Благодаря предварително!

  • Благодаря ти 🙂 Регресията представлява навлизане и изследване на минал живот чрез лека форма на хипноза и дълбока релаксация. Използват се определени техники за връщане назад и навлизане в Алфа ниво на съзнание. Работи се по заявка на клиента, което ще рече, че можем да навлезем в определен минал живот по спомен или сън, или да изследваме най-важния минал живот с оглед на сегашния момент от живота на човека. Можем да търсим корен на сегашни взаимоотношения, страхове, въпроси. По време на регресията човек може да вижда визуално или само да усеща или просто да има вътрешното знание къде се намира и какво се случва. След като излезе от регресията си спомня всичко, не е забравил, защото през цялото време е бил наблюдател и е описвал на водещия какво се случва. Всичко е много индивидуално и зависи от конкретния човек, разбира се. 🙂

 2. Здравей Стефи! Много искам с теб да сме приятелки защото аз се занимавам със същото . Много дълго време търся единомислието и мисля, че сега го намерих в твое лице. мечтая да отида също до Индия, Перу, Малайзия, Китай и др.Ето ми скайпа ако решиш да споделяме мигове и опитности rosiros363 Между другото съм и поетеса, ето нещо от мен.

  Пътят на любовта

  Пътят на любовта е само един
  и по него преминаваме всички.
  За нас той е послан с ефирен килим
  от уханни цветя и лекуващи билки.

  По него няма нападал,и умрели цветя,
  нито виреят задушаващи тръни.
  Той е само една светлина
  от която ще ти се присъни.

  • Здравей, Роси! 🙂 Много ти благодаря!
   Аз обаче не ползвам Skype или влизам веднъж на месец, поради липсата на време. Ако искаш ме намери във Фейсбук и ми пиши лично съобщение, може там да си пишем, а ще се радвам един ден и да се запознаем 🙂

  • Хеей, Роси,

   откога търся някой да иска да отиде в Индия! 🙂
   Китай също става!
   Всъшност от миналата зима, и тази, ми се щеше докато тук вали сняг аз да ходя по джапанки :)!
   Предлаганите екскурзии от някои Кришна-клубове ми се сториха надпределно скъпи..
   Ако решиш можем да се свържем и да вземем да попътуваме!
   Да ти кажа моята нагласа – бих търсила семпли места за нощуване и възможно по-ниски цени за път – важно ми е пребиваването на мястото, впечатленията, не луксът.
   Ако моите желания имат допирни точки с твоите намерения –
   Gabriela Sokolowa – Facebook 🙂

   • Който ще ходи към Индия, препоръчвам с две ръце Air Arabia, въпреки че летят от Истанбул, не от София. Но билетът до Истанбул в двете посоки е 90 лв, а моят билет от Истанбул до Делхи и обратно беше 350 евро! По-евтино няма да намерите 🙂 Вярно, че 5 месеца в аванс го резервирахме, но доста спестихме от превиденото за път 🙂 Успехи!

 3. Здравей, Стефи,
  интересувам се от регресия. Бих искала да разбера как мога да го направя стеб и колко ще струва 1 сеанс или как въобще стоят нещата с регрсията?

  • Здравей, Вяра 🙂 Погледни в Услуги и Контакти, там е описано всичко, за което питаш. Има и телефон за връзка 🙂

 4. Здравей Стефи, наскоро гледах предаването на Марта Вачкова, в което ти участва. Там ти спомена, че си почъчваш блендерите с които си приготвяш смути-тата. Има ли някакво значение какъв бледер да си купя или е по мое желание. Аз имам един на 10тина години. Подходящи ли са за този вид рецепти. Благодаря много

 5. Уважаема Стефи, намерих вашата рецепта за супа от петте елемента, която препоръчвате против рак. Тъй като във нашето семейство намериха хепатобластома на 4-месечното ни бебче и е проведена до момента една химиотерапия, с цел да се намали размера на тумора с тенденция за операция, то въпросът ми е :удачно ли е да се направи тази „супа“ и да се дава на бебето, успоредно с процедурите, които му се предлагат в момента? Ще ви бъда благодарна, ако можете да ми отделите малко внимание, Маги.

  • Здравейте, Маги! Съжалявам да чуя за диагнозата на вашето бебе. Наистина не съм запозната дали супата може да се дава на бебета и малки деца, рецептата, както виждате, е писана от Ани Пешева – специалист по китайска медицина – и може би е по-добре да се обърнете към нея за конкретен отговор. Аз, по интуиция, мисля че не би следвало да има никакъв проблем да се дава и на бебета, но все пак не е ли редно бебе на 4 месеца да бъде изцяло само на кърма поне още няколко месеца? И ви съветвам това да бъде наред с един силно алкален хранителен режим – с много прясно изцедени сокове (които са подходящи) и сурова храна. Желая ви успех от сърце!

 6. Здравей Стефи, изключително се радвам, че попаднах на Вашия блог! От 20 г се интересувам от източната култура, вярвания, алтернативна медицина, психология и масаж, но като лаик! Вече съм пенсионер и имам повече време да избирам това, с което искам да се занимавам по-сериозно!Имам доста литература, следя различни публикации и в Интернет И макар само виртуално, /за сега:)))))))/, искрено се надявам нашето познанство да прерастне в приятелство!Една от мечтите ми е да посетя Индия, Тибет…, но не знам кога ще имам средства за това!Желая ви здраве и истински вълшебства! Поздрави-Ева

  • Здравейте, Ева! 🙂
   Много много благодаря за милите и топли думи! Ако е писано, ще се запознаем и сприятелим! 🙂
   Прекрасно е, че имате такива интереси и мечти! Пожелавам Ви от сърце успех в реализирането им!

 7. Здравейте ,Stefi! Сърдечни поздрави и Благодарности за това,че споделяте вашето светоусещане и себе си ……….! Случайно (или не ,не ) открих сайта ви тази сутрин и повярвайте ми….много силно ме впечатли ! Още веднъж искам да напиша-Благодаря !

 8. Привет,Стефи! Няма в живота „случайни“ неща.За сетен път се убедих и днес,когато стигнах до твоята страничка.Сега я разучавам и анализирам.Ти си знаеш,че си много добра в това ,което правиш..няма да те лаская сега..

 9. Здравей, Стефи. Изключително приятно ми беше да разгледам този прекрасен сайт. Оказа се, че аз те познавам, по-точно те помня от занятията по йога в зала Спартак преди около десет години. Радвам се, че си открила своето призвание и го следваш с вдъхновение и любов. Поздрави.

  • Здравей, Елина! Много ти благодаря за оставения коментар. 🙂
   Пожелавам много успехи и на теб по твоя Път!

   • Благодаря. Аз не съм вече вегетарианка, не съм и йога, вървя си по моя Път. Прекрасно е човек да е верен на себе си и да открие някога призванието си, пожелавам го на всички.

 10. Споделяме страничката ни „Квас и квасен живот“ с идея да сме полезни на колектива и развитието му.И понеже харесваме всичко , което вие пишете и споделяте.
  С много Любов от Разумен Живот.
  https://www.facebook.com/pages/%D0%9A%D0%B2%D0%B0%D1%81-%D0%B8-%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BD-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82/1464938843721514?fref=ts

 11. Мила красива госпожице , не можах да се въздържа да не ви пиша . Прочетох с голям интерес написаното от Вас . Най вече ме
  заинтригува познанството със легендарния Венцислав Ефтимов . Отдавна търсех начин да се свържа с него но все не успявам . Пък едва ли му е до мен на този Човек . Та – обръщам се към Вас , а не би ли могли Вие да ми помогнете . Аз съм от Варна , един болен и стар моряк , но не искам да се предам . Много са ми говорили пък и аз съм чел доста за йога . Искам да се занимавам за да облекча състоянието си и да се по радвам колкото мога още на живота Не знам как да започна със йога . Ако решите да ми помогнете ще Ви кажа от какво боледувам . Като че ли йога е единствения начин да удължа живота си .

  • Здравейте, Ангел 🙂
   Благодаря Ви за доверието и за споделеното!
   Венцеслав Евтимов вече не преподава, той е на 82 и има здравословни проблеми със ставите и с колената.
   Вярвам, че във Варна има прекрасни Йога студия и много добри Йога учители, може би някои от тях негови ученици? Не знам със сигурност, трябва да се провери.
   Мога да Ви препоръчам горещо синия дебел учебник по Йога на Венцеслав Евтимов, тиражът му е изчерпан, но може да го намерите по сергии за книги втора ръка. Това е безценно четиво, което е подобрило живота на стотици хора и в което ще намерите всичко нужно Ви, за да подобрите и своя живот и да започнете да се занимавате с Йога. Там всичко е обяснено подробно и с приложени снимки.
   Ако имате конкретни въпроси към мен, моля пишете ми писмо на mail@stefibozhilova.com и ще се постарая да отговоря на въпросите Ви изчерпателно.
   Поздрави от мен!

 12. Много бих се радвал,ако пишехте някакви препоръчителни порциони за здравословно хранене, например колко ядки е добре да ядем или зърнени храни дневно.Опитвам се да си изградя меню за суровоядство но всеки крие своето.

  • Ники, вече ме попитахте това и ви отговорих под статията „Историята на една жена за пътя й към суровоядство“, но явно или не сте прочел отговора ми, или питате същото отново. Слагам отговора си и тук:
   Не става дума за криене на своето си! Наистина няма как да се даде това – колко ядки да ядеш на ден, примерно. Строго индивидуално е за всеки организъм, варира много от мъж до жена, физическа форма, предишно хранене, с какво количество храна е свикнало тялото. Няма как някой да ти каже “Точно толкова ядки ще изядеш”, трябва да си пробваш и да си го усетиш. Опитвай върху себе си, не чакай да ти се даде наготово и да следваш режима на хранене на някой друг.

 13. Здравей,

  Би ли дала информация за уроците, които преповадаш? /като локация и цена/

  Благодаря!
  Поздравления за всичко това, което си постигнала!

 14. Здравей Стефи,
  Много вдъхновяващ сайт. Благодаря ти за това, което правиш. Информацията е много интересна и полезна. Продължавай все така 🙂

 15. Stefi,
  Starnnicata vi e starhotna. Vijdam mnogo obshti neshta s men ne samo imeto.
  Az jiveia v LA i sam sashto Certified Iyengar Yoga teacher i se zanimavam s rawfood.
  iskah da kaza zdraveite.
  Namaste
  Stefie

 16. Здравейте Стефи!Днес съвсем случайно попаднах на Вашият сайт и много ми хареса!Аз самият съм се занимавал с хатха йога още като бях ученик,като се ръководех от книгата на Венцеслав Евтимов.“Занимавал“е силно казано понеже Йога-това не е спорт а начин на живот:има си техники за сутрешна хигиена ,има си морален кодекс,който ако не го спазваш,въпреки перфектното изпълнение на асаните и пранаяма,не си никакъв йога и т.н.Понастоящем съм „слънчев човек“по системата на Хира Ратан Манек,и като „работник на светлината“искам да помагам на хората да тръгнат по пътя на просветлението и любовта.На Вас,и на всички посещаващи този прекрасен сайт искам да Ви пожелая да се сбъднат всичките Ви мечти и желания,нека топлината в душите Ви никога не изстива,нека винаги сте отворени за доброто и нека светлината бъде винаги с вас! Нека бъдем по добри,състрадателни към хората и да обичаме.Любовта ще спаси света!А на вас ви изпращам моята безгранична любов,пожелания за успехи и развитие!За финал искам да Ви кажа една стара индианска мъдрост:“Винаги бъди с лице към Светлината и тогава сенките ще остават зад гърба ти“

  • Благодаря ти, Найден, за коментара, споделеното и пожеланията!!! Усмихна ме 🙂
   Пожелавам ти и аз на теб да вървиш смело и уверено по своя уникален Път и да следваш винаги вътрешния си водач и интуицията си! 🙂

 17. Благодаря Ви и аз!Благодаря за това,че искате със създаването на този сайт,да споделяте своите познания и опитности със хората,като по този начин ги подпомагате в тяхното развитие,за това,че искате да направите този свят едно по-добро място за живеене,за личният Ви пример с който „заразявате“ околните и не на последно място за красивата Ви усмивка,която изпълни сърцето ми……..Вие сте като морски фар,който със своята светлина сочи спасителният път на корабите в разбушувалото се море!!!……Нека всички заедно използваме тази вълшебна думичка“благодаря“колкото се може по често в нашето ежедневие,тя е заредена с невероятна енергия и може да направи чудеса с нашия живот.Да благодарим и за най-малкото което имаме,всъщност винаги има неща за които да благодарим непрекъснато!От нас остава само да го направим!

 18. Здравейте отново Стефи!Бих искал само да добавя,че за мен е изключителна чест да се считам за Ваш приятел, и като такъв с Ваше разрешение ще си говорим на „ти“

 19. Страхотен блог, браво и си много красива и лъчезарна!
  Със сигурност ще пробвам рецептата за веганските палачинки :-Р

 20. Stefi, strahotna si! Sajta ti e chudesen! Faktite, ideite ti, rezeptite(mnooogo dobri), oformlenieto na sajta, kakto i samata ti -vpechatlqvashto! Badi zdrava, Slance i vse taka ! Izkluchitelno priqtno mi stana da se „zapoznaq“ s teb 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.