Билкова смес за прочистване на организма от тежки метали и паразити

14472118-mortar-and-pestle-with-herbs-and-spices

Току-що прочетох много интересна рецепта за прочистване на организма и реших да я публикувам, тъй като искам в секция „Прочиствания“ да има най-разнообразни техники за детоксикация на организма. 🙂
Най-отдолу съм дала линк откъде съм видяла това прочистване.

Паразитите и цялата патогенна микрофлора като вируси, бактерии, гъбички, ларви, също както и яйцата им се намират в кръвта, в лимфата, жлезите и други органи на човека.
През целия си живот човек би трябвало да провежда очистителна профилактика срещу паразитите в организма. Препоръчваме един или два пъти в годината да се провежда прочистваща процедура в размките на 3 месеца и едноседмична пауза между всеки месец. При хора с нарушено здраве приемането трябва да е една година.


ОСЕМ БИЛКИ:
1. Пелин (50-100гр.)
2. Вратига (50-100гр.)
3. Карамфил – Eugenia Caryophyllata – (50-100гр.)
4. Хвощ (50-100гр.)
5. Корен от глухарче (50-100гр.)
6. Корен от репей (50-100гр.)
7. Джинджифил (50-100гр.)
8. Корен от блатен аир (50-100гр.)


ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН ПРИЕМ 

Вземете изсушените билки и корени в равни части (по 10 гр. за всяка) смесете ги и ги нарежете наситно (в хаванче или кухненски робот). Препоръчително е билките да се съхраняват на сухо и прохладно място. Дозировката за всеки един човек е строго индивидуално, тоест една щипка от сместа, измерена със собствената ръка.

Първият месец

Възможност за употреба 1 първите две седмици – Три щипки от билковата смес се заливат с вряла вода и се оставят да престои около 1 до 3 часа. Препоръчваме чая да се пие топъл или студен 2 или 3 пъти на ден (30 минути преди хранене).

Възможност за употреба 2 първите две седмици – Вземете една щипка (около 1/3 ч.л.) от билковата смес под формата на прах (нарязана на ситно в кухнески робот или начукана в хаванче) и изпийте след това една чаша вода. Препоръчваме, когато билковата смес се взема под формата на прах, да се приема 2 пъти на ден по време на хранене. Прилага се в продължение на две седмици, след което следва едноседмична пауза.


Вторият месец

Билковата смес се приема под формата на прах в продължение на един месец (4 седмици) и след това се прави почивка от една седмица.


Третият месец

Билковата смес се приема под формата на прах в продължение на един месец (4 седмици ).

По време на целият очистителен процес е важен приема на витамини и минерали като селен, цинк, желязо, йод, манган и витамин A, D, E, PP, C, B12, B6, B2, B1 и фолиева киселина.
Тази билкова смес спомага изхвърлянето на тежките метали, на токсините и паразитите. Обмяната на веществата се нормализира, имунната система се подобрява, възвръща се функционалността на отделянето на ензими от задстомашната жлеза (панкреас), функционалността на червата, стомаха и черния дроб.

• За хора склонни към алергии се препоръчва да се започне с малки дози (¼ от дозата) и постепенно да се увеличава приеманото количество.

• Приемът на билковата смес не се препоръчва на деца под 12 години. За децата може да се слага и мед в чая.
Всички важни биохимични процеси в организма протичат чрез съдействието на микроелементи. Липсата им води до вялост и неспособност за протичане на много от механизмитев човешкия организъм, които поддържат живота и здравето ви (сред които и неутрализирането и отделянето на токсични елементи, което води до натрупването им в организма). Нещо повече дори, микроелемнтите са антиподи на тежките метали. Това означава, че те възпрепядстват акумулирането на тежките метали в тялото и неутрализират токсичното им действие. Хроничната токсикация на организма води до намаляване на имунитета и физическа нестабилност, както и до увеличаване на алергичните реакции и до развиването на онкологични заболявания.

Затова нашата препоръка е към билковата смес да се приемат паралелно и микроелемети.

Статията е от тук: http://slavianskirod.blogspot.de/2013/02/blog-post_21.html
С благодарност! 🙂
Herbal Delights herbs

12 thoughts on “Билкова смес за прочистване на организма от тежки метали и паразити

  1. „По време на целият очистителен процес е важен приема на витамини и минерали като селен, цинк, желязо, йод, манган и витамин A, D, E, PP, C, B12, B6, B2, B1 и фолиева киселина.“ – Стефи от казаното тук да разбирам, че докато правя това изчистване трябва да приемам тези витамини ли? На таблетки ли всичките? Ти правила ли си това изчистване? Благодаря

    • Здравей, Силвия, да, аз съм го правила и не съм ги приемала. Както и не приемам нищо допълнително вече над 2 месеца откакто съм само на сокове. Но това си е мой личен избор, а тъй като статията и прочистването не съм го писала аз, а съм го взела от друго място, бях длъжна да сложа цялата информация както са я написали. Но не смятам, че по време на едно такова прочистване е нужно човек да взима допълнително някакви неща. Смятам, че най-добре да оставим организма си да се саморегулира и самоизлекува 🙂 Поздрави!

  2. Стефи,здравей! 1-то,което забелязах е,че на едно място си объркала -вместо 100гр,пише 10 . 2-ро- първият месец,след приема 2седмици, после почивката пак ли е 2 седмици?! И трето – сместта на прах, разтворен във вода ли се взима? Благодаря! <3

  3. Благодаря ти Стефи и аз мисля да не ги пия тези витамини. Ще си потърся билките и ще го направя това прочистване. Приятен ден!

  4. Здравейте, искам да попитам, след като тези билки не са подходящи за деца, има ли друга билкова алтернатива за тях, имам предвид, че след приема на многото ваксини в организма на децата се натрупват метали и други вредни неща, как бихме могли да пречистим тяхното телце? Ако някой знае, моля да сподели!

    • Смятам, че при децата това би могло да се случи бавно и постепенно – с един балансиран и разнообразен растителен режим на хранене, с много сурови плодове и зеленчуци, с много много прясно изцедени сокове и смутита. И не за даден период от време, а като цяло – всеки ден в продължение на месеци и години. Химикалите и тежките метали от ваксините се уталожват дълбоко дълбоко в клетките и е много трудно да ги изчистиш. Слушала съм истории от приятел суровоядец, който е ходил в центъра „The Tree of Life“ на Гейбриъл Казанс – как там хора, които са суровоядци от години, изкарват по време на период на дълбоко клетъчно прочистване тежки метали през кожата си под формата на язви и екземи… Така че всяко едно прочистване става бавно и постепенно и целта му не е да бъде временна диета, а после пак да се върнем към старите си навици за хранене, а да си остане като един по-здравословен начин на живот. Успех!

  5. Благодаря Ви за отговора! Поздравления за блога, който сте създали и нещата, с които се занимавате и споделяте, много интересно и полезно е всичко! Успех и на Вас с начинанията!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.