Въпроси и отговори за регресията в минал живот

 • Stairways to HeavenЗа никой от вас не е тайна с какво се занимавам основно – с регресия към минали животи, с хипнотерапия в рамките на сегашния живот и с консултиране. Нямам по-любимо нещо от това, правя го с огромна доза желание и отдаденост и твърдя, че ми се отдава и ми е призвание. Любопитството ми към тази тема е в мен от малка и винаги ме е водило в посока на това да търся, да питам, да се обучавам, да ровя в дълбоко, да търся отговори и да връщам хората базар към корените на проблемите им. Обичам това, което работя и затова не ми се налага да работя и ден. 🙂

Много отдавна се каня да напиша статия за регресията и все я отлагам. Защо? Сигурно защото е нещо, което обичам да правя, а не да говоря. С всеки човек се получава строго индивидуално, различно, уникално и всеки открива отговори за себе си в това пътешествие назад.
Въпреки това, поради засиления интерес и въпроси, тук ще обърнем внимание какво е това регресия, как се получава и отговори на възможни въпроси, които може би си задавате 🙂

Regression

 • КАКВО Е РЕГРЕСИЯ? 

Регресията представлява навлизане във и изследване на минал живот чрез лека форма на хипноза и дълбока релаксация.
Използват се определени техники за връщане назад и навлизане в Алфа променено ниво на съзнание – аз работя с дълбока йогийска релаксация (Йога Нидра), визуализации, дихателни техники, връщане назад и изживяване на емоционално заредени спомени.
Работи се по заявка на клиента, което ще рече, че можем да навлезем в определен минал живот по спомен или откъс от сън, който човекът смята, че е свързан с миналото му; или да изследваме най-важния минал живот с оглед на сегашния момент от живота на човека. Това е най-честата заявка, с която идват хората на регресия.
Можем също да търсим корен на сегашни взаимоотношения, страхове, въпроси, повтарящи се модели на поведение или проблеми в сегашния живот.
По време на регресия човек може да вижда визуално картини или само да усеща информацията или просто да има силно вътрешно знание къде се намира и какво се случва. След като излезе от регресия си спомня всичко, нищо не е забравил, защото през цялото време е бил присъстващ – като изживяващ наново или като наблюдател – и е описвал на водещия какво се случва. Давал ми е обратна връзка и аз съм записвала.

• ЗАЩО ДА СЕ ВРЪЩАМ КЪМ МИНАЛОТО? С КАКВО ЩЕ МИ ПОМОГНЕ ТОВА?

Като човек, който се опитва да държи умa си отворен за всички възможности; като човек, който всекидневно надскача собствените си бариери на съзнанието и като човек, който се опитва да изучава и да спазва принципите на интегралната психология аз дълбоко вярвам, че НЕ отричането на миналото, а неговото осъзнаване и интегриране – това е важното в живота и това ни движи напред в нашето развитие.
С отричане на корените си, не стигаме доникъде. Ние сме това, което сме, заради всичко, което ни се е случило. Не само в този живот, а и в миналите животи, както показва опитът и работата с клиенти.
Затова вярвам, че техники като хипноза и регресия са много полезни – припомнят ни ключови моменти, които са създали в нас емоционална травма; освобождават натрупани негативни емоции и ни дават отдавна търсени отговори като например защо се държим по определен начин или защо точно този човек се е появил в живота ни.
По време на регресия нищо не се дава случайно – винаги това, което човек види и си спомни е нещо, от което душата му има нужда в момента.
Ако някъде назад в детството или в по-далечното минало има нещо, което е прекалено тежко и травматично за нашата психика – то просто няма да се появи наяве и човек няма да си го спомни. Психиката има своите собствени механизми да се предпазва от прекалено травмиращите спомени, за които още не сме готови.
За да продължим напред – пречистени и с нови сили, по-леки и по-свободни – вярвам, че е нужно опознаване в дълбочина на миналото на собствената ни душа!

Миналото няма как да бъде променено, забравено, редактирано или напълно изтрито. То може само и единствено да бъде ПРИЕТО!

Миналото няма как да бъде променено, забравено, редактирано или напълно изтрито. То може само и единствено да бъде ПРИЕТО!

• КАК ПРОТИЧА ЕДИН СЕАНС ПО РЕГРЕСИЯ? КАКВО ЩЕ МИ СЕ СЛУЧИ?

Да кажем, че ТИ идваш на регресия при мен. Преди това сме се чули по телефона или сме си писали по имейл или вайбър, уговорили сме се за удобен ден и час за теб.
Ти идваш в кабинета ми (София, кв. Лозенец), сипваме си чаша вода или чай и започваме да си говорим. Опознаваме се в предварителния разговор. ТИ ми разказваш какво те води при мен; какви отговори търсиш; какви проблеми имаш, които смяташ, че са се породили в миналото; дали имаш кармични взаимоотношения с някой твой близък, които ти тежат. Споделяш колкото и каквото поискаш, колкото ти да се почувстваш отпуснато и комфортно и колкото аз да усетя кой седи срещу мен.

След това те каня да легнеш, да се отпуснеш и да затвориш очи. Правим дишане, осъзнаване и дълбока релаксация на всяка част от тялото. Използвам техники за влизане дълбоко в подсъзнанието. И започвам да те връщам назад към твой минал живот, който ти се даде да изследваш и да си спомниш, до който получиш достъп сега.

Преди време, през първите години когато работих регресия, връщах клиентите си първо през спомени от сегашния им живот, детството, раждането, вътреутробния живот и чак след това минал живот. Една сесия често продължаваше над 3 часа и беше силно емоционално изтощителна и за мен, като водещ, и за клиентите ми като преживяващи с пълна сила всички тези емоционално заредени спомени. Така че сега разделям нещата, за да бъдат максимално ефективни за всички страни.

Можеш да дойдеш на регресия връщане в рамките на сегашния живот – това включва спомени от зряла и от ранна детска възраст, самото раждане и всичко, което изплува като емоции и спомени покрай него , също и вътреутробния живот и моментът на зачеване (влизане на душата в тяло или избирането на това тяло и семейство) преди това.

И можеш да дойдеш на регресия в минал живот, в която ще изследваме важен, ключов твой минал живот и пространството между животите. Можеш да дойдеш няколко пъти и да изследваме различни неща и да се връщаме към различни спомени от миналото. 

Не бързаме и не пришпорваме процеса. Водя те плавно назад, питам те въпроси, насочвам те, а ти ми даваш обратна връзка, която аз записвам на аудио файл. Разказваш ми какво виждаш и как се чувстваш. Аз следвам ТЕБ, а не ти мен. Задавам ти максимално неутрални въпроси, НЕсугестиращи, за да не идва нищо като картини и усещания от мен, а всичко да е автентично видяно и почувствано от теб самият. 

Един сеанс регресия продължава около 2 часа. 

След като излезеш от хипноза, отново си говорим и ми разказваш как се чувстваш, какви са ти впечатленията от случилото си. Обсъждаме видяното. След като си тръгнеш, ти изпращам аудио файла от регресията. 

Отваряме една врата към миналото ти, за да си припомниш уроците от него

Отваряме една врата към миналото ти, за да си припомниш уроците от него

МОГА ЛИ ДА КАЖА НЕЩА, КОИТО НЕ ИСКАМ ДА КАЖА (мои тайни)?

По време на регресивна хипноза човек не губи контрол нито психически, нито физически. Гледа и си спомня през своите собствени очи, а понякога е наблюдател отстрани (често в по-травматичните моменти).
При всички положения ТИ избираш какво да споделиш с мен и какво не, доколко да се разкриеш. Можеш да спреш там където искаш и да замълчиш или да кажеш „Предпочитам да не споделям това“.
Каквото и да кажеш, то си остава само между мен и теб и аз, като психолог, ти гарантирам конфидециалност на информацията.

Гарантирам ти конфиденциалност на споделената информация. Описаните случаи на регресия в сайта са споделени след изрично разрешение от клиентите.

• ИМА ЛИ ОПАСТНОСТ ДА МЕ СУГЕСТИРАШ – ДА ПРАВЯ ИЛИ МИСЛЯ НЕЩА, КОИТО НЕ ИСКАМ И НЕ ИДВАТ ОТ МЕН?

Не използвам почти никаква сугестия в работата си. Какво имам предвид? Работя само с думи, фрази, изрази, описания, които са казани от ТЕБ. Това се нарича вербално отразяване. Например ако ми кажеш: „Намирам сe на брега на морето и чувствам щастие и спокойствие“, аз ще ти кажа: „Много добре, потопи се изцяло в тези усещания на щастие и спокойствие, почувствай ги дълбоко в себе си“. Гледам максимално да използвам думите и описанията, които ти ми даваш, за да задълбочавам състоянието на дълбока релаксация, в което се намираш. Никога не бих се позволила да ти внуша някакви мисли, чувства, усещания, които не идват от теб и по този начин да те „програмирам“ за след като излезеш от състоянието на хипноза. Това се случва само по филмите 🙂 Не се практикува и няма как да се случи в реалната практика на хипнотерапия.

• ИМА ЛИ ШАНС ДА НЕ УСПЕЯ ДА СЕ ВЪРНА ОТ СЪСТОЯНИЕТО НА РЕГРЕСИЯ?

По време на регресия ти се намираш в релаксирано отпуснато състояние на тялото. Много подобно на дълбоката йогийска релаксация – Йога Нидра, ако някога си преживявал такава.
Не спиш, но си в Алфа ниво на съзнание – онова приятно състояние точно след като се събудиш и точно преди да заспиш, когато се унасяш.
Както вече казах, ти контролираш процеса и ти ме водиш, а аз те следвам и с въпроси те насочвам. Връщането от регресия към нормално състояние на съзнанието става съвсем естествено, с осъзнаване на тялото, концентрация върху дишането, техники за визуализация.
Няма опастност да останеш в това състояние. Ако бъдеш оставен, ти просто ще се събудиш по естествен начин.

• ИМА ЛИ РИСКОВЕ ЗА ПРОМЯНА В МОЯТА ЛИЧНОСТ ИЛИ В НАЧИНА МИ НА ПОВЕДЕНИЕ?

Това не е често срещано притеснение, но са идвали хора, които са ме питали дали нещо може да им „стане“ след това, дали регресията може да ги промени драстично, да им припомни нещо дълбоко нараняващо.
Възможно е да си припомниш абсолютно всичко по време на регресия, но рядко се случва нещо да те разтресе из основи психически.
Самата психика си има защитни предпазващи механизми и те пази от дълбоко болезнени спомени, точно както често не можем да си спомним даден спомен от детството, защото тогава ни е травмирал.
Наистина всичко, което ти се дава по време на регресия е точно толкова колкото можеш да възприемеш, да асимилира, да отработиш и точно онова, от което имаш нужда в момента. 

Можеш да си спомниш за минал живот, в който си бил лош човек и си правил лоши неща, може много да не се харесаш, но животът вече е приключил, ти вече си друг човек и всичко, което ще се случи е просто да си припомниш уроците и изводите от онзи живот и да разбереш как той се отразява на сегашния ти живот и на сегашното ти поведение и начин на мислене.

Who Am I and other questions

МОГА ЛИ ДА СИ ОТГОВОРЯ НА ВЪПРОСИТЕ КОЙ СЪМ АЗ, ЗАЩО СЪМ ТУК, КАКВА Е МИСИЯТА МИ?

Напълно наясно съм, че всички ние цял живот се лутаме в търсене отговорите на тези въпроси. Откакто се помня аз също съм гледала звездите през нощта и съм питала отново и отново какъв е смисълът зад всичко,което се случва тук на Земята.
Малцина обаче са онези, които са постигнали пълна яснота по въпроса и с увереност вървят по пътя, който са сигурни че е за тях.
И тази яснота почти никога, уверявам ви, не е била дадена „наготово“.
Обикновено е изисквала дълги години практика, посвещаване, опити и грешки, отдаденост и постоянство, себенаблюдение и анализи.

Рядко се дават тези отговори за сегашния живот, който е пред нас. Случвало се е, разбира се, на доста мои клиенти, но не често. Обикновено клиентите ми го описват като завеса, която пада и зад която нямат достъп. Казват: „Тази информация не ми се дава.“ или „Усещам го, но не мога да го разбера.“ ЗАЩО?
Защото целта е всеки от нас да търси, да се пита, да открива и да утъпква своя собствен път и именно в пътя е смисълът, а не в крайната цел. По време на пътя учим и се развиваме, грешим, страдаме и израстваме. 

Във всеки живот мисията на душата е различна и когато от сегашната си позиция се върнем назад, лесно виждаме цялостната картина и си спомняме ясно уроците, които сме научили и с каква цел сме изживяли даден минал живот. Но регресията не е ясновидство в бъдещето и сегашният ни живот още не е приключил и част от Мисията на душата е да достигне до знанието каква е мисията ѝ и как да я разгърне. 

Пак казвам – случвало се е човек да бъде много дълбоко потънал в хипноза, с много отворено съзнание и с връзка с Висшия си Аз и тогава отговори се дават, но това е по-скоро изключение от правилото.

Мисията на душата ми е да извървя докрай този живот и да преживея уроците си, да натрупам опитност.

А МОЖЕ ЛИ ИЗОБЩО ДА НЕ УСПЕЯ ДА ВЛЯЗА В РЕГРЕСИЯ? 

Малко вероятно е, но се случва. Има световна статистика от 2010г., която твърди, че 10-14% от хората на Земята не могат да влязат в хипноза. В този процент влизат хора, неподатливи на внушения или хора, които поради моментни неразположения не могат да се отпуснат (студено им е, топло им е, напрегнати са, страхуват се, не могат да изключат ума си и др.)  

Опитът ми с над 800 случая показва, че почти всеки е способен да се отпусне и да влезе в това състояние. Не винаги от първия път обаче. Много зависи от способността на човек да се отпуска, да оставя контрола на някой друг, да „изключва“ постоянно анализиращия ум, много зависи от това дали има изградена практика с йога, медитация и релаксация. При хора с лична практика се получава много по-леко и лесно.

Идвали са хора, които са сигурни, че няма да успеят, защото са пробвали при други и не им се е получило или са пробвали с аудио запис и не е станало. Идвали са много скептични и затворени хора, които просто искат да си докажат, че това не работи при тях и методът не струва. Ами получавало се е и то доста успешно и те са си тръгвали приятно изненадани, озадачени дори и благодарни.

Разбира се, идвали са и хора, които много са чели по темата, имат големи очаквания, сигурни са, че ще им се получи, дори са сигурни какво точно ще видят и … не им се получава. 🙂 Не успяват да се отпуснат, да изключат вечно анализиращия ум, да оставят очакванията пред вратата, не успяват да пуснат контрола, да се доверят на появяващите се образи и картини, дори когато те не са това, което са очаквали.

А има хора, които се отпускат много добре, влизат дълбоко в това състояние, озовават се в Пространството между животите и им се казва, усещат вътрешно, че сега не е моментът да се върнат назад към минал живот. Че не им се дават отговорите, защото трябва да достигнат сами до тях. Често при следващ опит се получава регресията, просто трябва да мине малко време.

Като цяло смятам, че по-лесно влизат в хипноза хора, които не са чели много по темата, нямат изградени предварителни нагласи и очаквания, не са пълни с информация. Най-лесно влизат отворени, любопитни и доверяващи се на процеса хора. Но едно искам да подчертая – всичко е строго индивидуално и при всеки е различно!
Винаги има хора, на които не им се получава и тогава пробваме следващ път. 

• В КРАЙНА СМЕТКА С КАКВО ЩЕ СИ ТРЪГНА ОБОГАТЕН?

Ще си спомниш на практика, а не само на теория, че ТИ наистина СИ безсмъртна душа, която преминава от тяло в тяло и окончателно ще спреш да се идентифицираш с тялото си и да смяташ, че след физическата смърт всичко свършва. Ще осъзнаеш, че тялото ти е просто скафандъра, с който оперираш в този свят и затова трябва да полагаш грижи за него, но скафандъра не си ти.

Ще си спомниш минал живот, който си имал, в който си обичал, в който си страдал и си се смял, в който си имал какви ли не проблеми и радости и някакси грижите и тревогите от този ти сегашен живот ще загубят част от тежестта си. Ще осъзнаеш, че всичко наистина е преходно и след 100 години няма да има значение за какво си се ядосвал или с кого си се карал днес. Дори след една година тези неща няма да имат такава сила, каквато имат днес в живота ти.

Много е вероятно да си спомниш живот(и) с близки твои души, с които и преди сте били заедно и с които пак ще се прераждате заедно за в бъдеще. Ще осъзнаеш, че ние никой не губим в живота си. Само се разделяме за кратко или най-много за един живот и след това отново намираме път един към друг, защото душите ни са се познавали от еони и са много отдавнашни спътници в това пътешествие. 

Ще си си подарил едно пътешествие назад в миналото, като с машина на времето, и ще си осъзнал много истини, ще си получил някои отговори, ще си зададеш нови въпроси, ще си разбрал доста за себе си и в крайна сметка ще си се придвижил напред по Пътя на еволюция, по който непрестанно вървят душите ни. 🙂

Eто един съвсем кратък пример от регресия:

Аз: „Знаеш ли какво е посланието на този живот, който току що напусна?”

Н.: „Посланието е:

ДУХОВНОТО И СВЕТСКОТО НЕ МОГАТ И НЕ БИВА ДА БЪДАТ ПРОТИВОПОСТАВЯНИ. ТЕ СА ЕДНО В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ!
ДУХОВНОТО ОБЕЗАТЕЛНО СЕ ПРАКТИКУВА В СВЕТА!”

Аз: „Чудесно. Сега ще ти повторя това послание, което каза, за да го усетиш отново. (Повтарям го 3 пъти). Как се чувстваш сега?”

Н.: „Чувствам се прекрасно!!! Това е бисерът, за който бях дошъл днес!”

Being of Light and Energy

И последно:

• МОГА ЛИ ДА СИ ДОВЕДА ПРИЯТЕЛ / ПАРТНЬОР / ТЕРАПЕВТ С МЕН, ЗА ДА МИ БЪДЕ УПОРА И ПОДКРЕПА ПО ВРЕМЕ НА СЕАНСА?

Никак не е желателно да идваш с някой друг. Регресията е много лично и много индивидуално преживяване. Има един термин в психологическата практика – нарича се рапортТова е процесът на създаване и поддържане на комфортно състояние между терапевт и клиент. Взаимоотношения, изпълнени с атмосфера на доверие, отвореност, конфиденциалност, отпуснатост и споделяне. Това е много важно за всеки един процес, всяка една терапия, дори и извън областта на психологията – например в приятелските взаимоотношения. Ако не можем да се отпуснем напълно и да се доверим на приятелите си, тогава няма да им споделим нищо за себе си и няма да потече онази „химия“ между нас, която имаме чувството, че свързва душите ни.

Да се върнем на регресията – ако ти не успееш да се отпуснеш пред мен, да ми се довериш, да се почувстваш комфортно с моето присъствие и моят глас, с моя начин на работа и в стаята, където се намираш, тогава нито приятел, нито партньор, нито твоят личен терапевт няма да спомогнат този процес да се случи. Точно обратното – по-скоро ще попречат на тази атмосфера на взаимно доверие между теб (клиент) и мен (водещ регресията) да се случи.
Защото, независимо колко дълбоко се отпуснеш в релаксация, подсъзнанието ти никога няма да забрави, че има някой друг – трети човек – присъстващ в стаята, който наблюдава, слуша и оценява. И това действа като блокаж за психиката. 

И за да подкрепя думите си, ще използвам цитат от д-р Майкъл Нютън – един от световните водещи регресивни терапевти с хиляди случаи зад гърба си – цитат от неговото ръководство за водене на духовна регресия, предназначено за хипнотерапевти и психолози:

„И докато говорим за важните хора в живота на клиента, ето още нещо във връзка с политиката ви спрямо нови клиенти. Ще се случва да ви питат: „Моят съпруг (съпруга, брат, сестра, приятел или терапевт) иска да присъства на сеанса. Ще имате ли нещо против?“ Бих ви посъветвал никога да не позволявате присъствие на трети лица. Причините са няколко. Първо, това – както научих още в началото на практиката си – пречи на сеанса. По време на духовната регресия съзнанието не забравя, че в стаята има трети човек.
Второ, дискретността е правото на клиента да разкрива или премълчава. Той трябва да бъде освободен от погледа на други хора по време на регресия, която е много лично преживяване. Обектът на хипноза се притеснява, ако знае, че някой друг наблюдава и слуша най-съкровенните му мисли. Това важи с особена сила за присъствието на брачни партньори. Поверителността трябва да бъде запазена. Нищо чудно само след един сеанс клиентът – дори този, който е искал да си доведе придружител – да ви каже: „Толкова се радвам, че бях сам днес! Ще споделя някои неща с други хора, но никому няма да пусна записа.“

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

* Относно описването на случаи от практиката получавам много запитвания и сега ще обясня. Доста дълго време се въздържах, защото това би създало очаквания и предварителни нагласи във вас, – хората, които четете тук и които бихте дошли на регресия. И ако не видите и не си спомните същото като описаното или поне толкова интересно и подробно, бихте си казали: „Ама защо той е видял това, а аз не? Какво ми има? При мен не се ли получи?“
Все пак реших да споделям случаи, защото има безкрайно интересни такива и има доста качени в сайта – може да ги прочетете тук: Случаи от практиката. 
Нека да е ясно, че все пак случаите, които се качват са на много интересни и запомнящи се регресии. Далеч не всички са такива. Много хора си спомнят съвсем обикновени животи, но те отново им носят важни отговори и яснота за тях самите, както и най-обикновените животи имат силни уроци и изводи, които душата е отнесла със себе си.

И нека да кажа ясно:
Не искам никой да идва с нагласи и очаквания! Искам всеки да е отворен към собственото си преживяване и това, което то ще му донесе. Всеки случаи е различен, така както ние самите сме толкова различни един от друг, затова бих желала всеки да идва чист, отворен, освободен, изпълнен с доверие и без да очаква нещо конкретно и без да се сравнява впоследствие!

Надявам се тази статия да ти е била полезна и изчерпателна!
Не се колебай да оставиш коментар ако имаш други въпроси или искаш да споделиш впечатления и мнение.
Ако статията ти е харесала и я намираш за полезна, сподели я, за да достигне до повече хора.

А ако решиш да си подариш преживяване на регресия свържи се с мен на:
0876 805 895 (също и по Вайбър) или mail@stefibozhilova.com
Цената на една успешна регресия е 60 лв. При неуспешна регресия – 20 лв за отделеното време и дълбоката водена релаксация. 

БлагоДаря! 🙂

– Стефи Божилова – 

Regression Tunnel of Light

70 thoughts on “Въпроси и отговори за регресията в минал живот

 1. Pingback: Случай от регресия – подробности за духовния свят, за Чакалнята и за прераждането | Стефи Божилова

 2. Здравей,Стефи!Трябва да благодарим за такива хора като теб!Много бих желала да се видим,но не съм от София и нямам представа как се случват нещата за среща с теб,за да ги планувам по възможност!?Моля за коментар.

  • Здравей, Елена,
   Нещата се случват като се чуем по телефона или ми напишеш едно писмо на мейла, разберем се за ден и час, който е удобен и за двете ни и така. 🙂
   Когато плануваш идване към София просто ми пиши около седмица предварително. Още повече, че сега лятото имам доста пътувания и половината юли и август няма да съм тук.
   Поздрави!

 3. Pingback: Не приемай живота толкова насериозно, никой не е излязъл жив от него… А дали? :-) | Стефи Божилова

 4. Pingback: Случай от регресия – животът на една феминистка и бохем в Париж през 19 век | Стефи Божилова

 5. Pingback: Случай от регресия – един живот в Мексико през 19ти век | Стефи Божилова

 6. Pingback: Случай регресия – търсене на връзката с пламъка-близнак и един живот в Египет | Стефи Божилова

 7. Pingback: Случай от регресия – един тежък живот, чувството на вина и силата на прошката! | Стефи Божилова

 8. Pingback: Случай от регресия – една душа от планетата Шир-Бу | Стефи Божилова

 9. Здравей Стеф!Чела съм твой статии,интересни са ми.По въпроса за регресията искам да се видиме,ще стане през следващата година,надявам се.Имам въпрос, Вие не посещавате ли и други градове или практувате само в София?Весели празници Ви желая!

  • Здравейте,
   Работя в София от понеделник до петък в удобно за клиента време. Нямам времевата възможност да ходя по други градове, защото имам прекалено много работа тук. Понякога, но рядко, идвам в Бургас и там приемам. Но това се случва на няколко месеца веднъж. 🙂

 10. Стефи – много благодаря за прекрасната статия! Тепърва ще преглеждам и другите такива, които си публикувала. Това винаги ме е вълнувало, но точно сега е трябвало да го прочета. Дори не знаех, или не обръщах внимание, че се занимаваш с „тези“ неща 🙂 За съжаление не съм от София, но кой знае – някой ден може и да се видим! Поздрави!

  • Ако е писано – ще стане 🙂 Не е важно дали при мен или при друг – важното е ако имаш желание, да се отвори и възможност да се подложиш на регресия 🙂

 11. Благодаря ти Стефи! Напълно съм съгласна с теб – ако е писано – ще се случи! Някак си усещам, че съм живяла във времето на дългите рокли, красивите балове и прекрасните дворцови танци! Може би защото приказното винаги ме е вълнувало 🙂 От друга страна, изтока също внася голяма доза вълнение в душата ми! А Индия / поздрави, ти си там сега/ ……навремето в лексиконите пишех, че любимата ми страна е Индия…сега в никакъв случай не бих поставила никоя друга страна пред България!

 12. Много бих искала да ме включите във вашата програма в Бургас.Дано е по скоро!Очаквам ви с нетърпение.

 13. Здравей Стефи много хубава статия, но бих искала да ти задам един въпрос.Може ли човек да бъде подложен на регресия защото е любопитен, да разбере какъв е бил в миналия си живот ?

  • Здравей, Мария,
   Благодаря, радвам се, че статията ти е допаднала. Има много хора, които идват на регресия от чисто любопитство и се получава много добре. Както съм написала и в статията – гаранция за успех няма, както не може да има при нито един друг метод. Но на 10 човека при 1-2 не се получава. Ако имаш желание, може да се свържеш с мен на телефон или мейл и да се уговорим за среща. Поздрави!

 14. Здравейте! Всичко това звучи прекрасно, но се чудя дали всичко това не е съпътствано и измислено от бивши гледачки, търсещи ново поприще за прихващане на балъци?!

  • Здравейте, имате право да се чудите, разбира се.
   Ето тук може да прочетете само малка част от обратната връзка на моите клиенти: ОТЗИВИ ОТ КЛИЕНТИ
   Реалността, която живеят едни хора, се струва фантасмагория на други хора. Но това не бива да ни кара да заклеймяваме онова, което не разбираме или все още не сме преживяли лично.

 15. Pingback: Моля не бъркайте регресията с ходене при врачка! | Стефи Божилова

 16. Здравей,Стефи! Поздравления за нещата, които правиш! А си толкова млада! На мен ми трябваха доста повече години, за да намеря хармонията в самата себе си. На 52 съм, а сега откривам нещата,които ти познаваш добре – здравословно хранене, йога и др. Надявам се,че ти, с твоята работа, ще привличаш много млади хора да осъзнаят как трябва да живеят.Дерзай!

  • Здравей, Диана,
   Благодаря ти за милия коментар и позитивната обратна връзка! За мен това значи много 🙂
   Аз също се надявам, че все повече хора ще се обръщат към малко по-алтернативен начин на живот и ще се замислят малко повече 🙂
   Поздрави и успехи!

 17. Здравей, Стефи!
  За пръв път попадам на твоя статия и съм много впечатлена. Аз също искам да се върна в минал живот. Нямам конкретни въпроси и терзания за сегашния живот, просто се интересувам от такива неща. Опитвала съм да го направя „в домашни условия“, но малко се страхувам. Знаеш ли дали има нещо опасно в това да изпробвам сама връщане в минал живот и изобщо дали ще ми се получи? Четох някъде как се прави, но всеки път когато се пробвам ме обзема някакъв първичен, примитивен страх в момента на унасянето.

  • Здравей, Мони,
   Не смятам, че има нещо опасно в това да изпробваш сама връщане – няма абсолютно нищо, което може да се „обърка“. Най-много да не успееш да се отпуснеш и умът ти да пусне контрола и нищо да не стане, или пък да се отнесеш и да заспиш. След това ще се събудиш по естествен начин.
   Трудно се получава когато опитваме сами, защото хем трябва да водим и да следим процеса, хем трябва да оставим ума настрани и да се отпуснем на образите, спомените и усещанията, които идват. Малко сложно става, затова е по-лесно когато някой друг те води.
   Ето тук един мой колега е качил в блога си техника за само-провеждане на регресия:
   Цъкни този линк
   Това е една техника, публикувана в книгата „Лечители през времето“ на д-р Брайн Уейс. Той там пише, че може да запишете текста с вашия глас на диктофон и по друг начин и така да видите свой минал живот. Също можете да дадете на свой доверен приятел просто да чете бавно текста, като спазва оказаните в него паузи.
   Успех! Ще се радвам да пишеш ако постигнеш успех сама 🙂

 18. Искам да споделя.Преди 2 години почина синът ни на19г.Със съпругата ми бяхме на границата .Тогава ,дъщеря ни ,като че ли Някой я накара да ни покаже в интернет статия на Др.Майкъл Нютън.За първи път прочетохме за Регресия.От този момент всичко се промени.Прочитането и осмислянето на примерите ни спасиха и върнаха смисъла на живота.Свалям шапка долу,
  пред хора като Вас.

 19. Здравейте! Имам един въпрос към вас! Може ли човек сам,както си стои да изпадне в регресия? Мисля,че на мен ми се случи! И сега това ми е много интересно!

  • Здравейте,
   Не мога да ви отговоря на този въпрос, защото всичко е възможно по принцип 🙂
   По-вероятно е човек да се върне сам в регресия докато сънува, или докато медитира, или точно когато заспива и е в Алфа състояние на съзнанието. Не съм имала случай досега да ми споделят, че в напълно будно състояние някой е изпаднал в регресия, но вярвам, че всичко е възможно.

 20. Здравейте, Стефи!

  А възможно ли е човек да изпита желание да регресира многократно и да го направи? В смисъл, прието ли е? И на какъв интервал от време? Имате ли клиенти, които повтарят и потретят?

  Прощавайте ако отговорът на въпроса ми се съдържа някъде в сайта. Прочела съм само две статии. От миналата зима желая и замислям през отпуската на лятото на 2015, да изживея първата си регресия. Имам смътното усещане, че няма да е последната. Оттам и въпросът ми.
  Насаме, вие регресирате ли често?

  Извинете ме, че отварям и втора тема с този въпрос, но ще го задам. Съществува ли „регресия/ връщане в бъдещето“? По- точно „отиване“ в бъдещето/ в най- вероятното бъдеще. Ако съществува, каква техника за това се използва? Правили ли сте го? Въпросът не е случаен. Някъде четох, че според теоретичната физика отнасяща се до поведението на времето и пространството, по- вероятно и по- лесно осъществимо е пътуване в бъдещето, отколкото в миналото. Но сигурно въпросът е разгледан в смисъла на пътуване на физически/ материални обекти, а не на духовни, реални субстанции. Всъщност, по време на регресия, душата ли пътува назад във времето или духът или съзнанието? Къде точно в нас е съхранен споменът за предишните животи?

  Изписах доста въпроси, но не изпитвайте, моля, задължение да отговорите подробно и изчерпателно, освен ако не е наистина необходимо. Всъщност отговорите на въпросите не е най- важното нещо. Важното е какво се случва по пътя, който изминаваме, докато достигнем до отговора. Нали така?

  БлагоДаря

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.